Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerenhuis, bestaande uit begane-grond met zolderverdieping en rieten zadeldak, dat aansluit tegen een puntgevel met geprofileerde zijdekplaten, vlechtingen en toppilaster met gebeeldhouwde bekroning. .. in Pijnacker

Woonhuis

Kerkweg 88
2641GG Pijnacker (gemeente Pijnacker Nootdorp)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1647 (jaarsteen)


Beschrijving van Boerenhuis, bestaande uit begane-grond met zolderverdieping en rieten zadeldak, dat aansluit tegen een puntgevel met geprofileerde zijdekplaten, vlechtingen en toppilaster met gebeeldhouwde bekroning. ..

Boerenhuis, bestaande uit begane-grond met zolderverdieping en rieten zadeldak, dat aansluit tegen een puntgevel met geprofileerde zijdekplaten, vlechtingen en toppilaster met gebeeldhouwde bekroning. Onder de toppilaster een boognis. De deur en de vensters van de begane-grond hebben geblokte ontlastingsbogen. Steen met het jaartal: 1647. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32256
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerenhuis, bestaande uit begane-grond met zolderverdieping en rieten zadeldak, dat aansluit tegen een puntgevel met geprofileerde zijdekplaten, vlechtingen en toppilaster met gebeeldhouwde bekroning. .. in Pijnacker

Restanten Dorpskerk: zuilen met kapitelen, voorzien van enkele krulkoolbladkransen, alsmede de scheibogen van het schip

Koningshof 3
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Ned. Herv. Kerk. Van de laat-gotische dorpskerk zijn bij de bouw van de neo-gotische kerk in 1892 bewaard gebleven: de funderingen, waarop d..

Boerderij "Acht is meer dan duizend". Hoeve, gedateerd in het metselwerk van de voorgevel. Het woongedeelte draagt een rieten wolfdak, is rechts onder ..

Kerkweg 56
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
BOERDERIJ "Acht is meer dan duizend". Hoeve, gedateerd in het metselwerk van de voorgevel 1656. Het woongedeelte draagt een rieten wolfdak, ..

Herenhuis met verdieping en hoog schilddak, waarin een dakkapel met vleugelstukken

Oostlaan 25
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
HERENHUIS uit het derde kwart van de 18e eeuw met verdieping en hoog schilddak, waarin een dakkapel met vleugelstukken. Deuromlijsting met v..

Boerderij met links een onderkelderde opkamer, waarin vensters met middenstijlen en luikjes. Keldervensters in getoogde omlijstingen. Rieten wolfdak

Overgauwseweg 50
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding Zeventiende-eeuwse boerderij behorende bij een complex waartoe ook een negentiende-eeuwse wagenschuur, een hek en een hooiberg be..

Boerderij "Vredebest": wagenschuur

Overgauwseweg 50
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding WAGENSCHUUR behorende bij het complex van de 17de-eeuwse boerderij Vredebest. Tot het monumentale complex behoren ook het toegang..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)