Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Boerderij "Acht is meer dan duizend". Hoeve, gedateerd in het metselwerk van de voorgevel. Het woongedeelte draagt een rieten wolfdak, is rechts onderkelderd. De gepleisterde stal heeft een pannen wol .. in Pijnacker

Kerkweg 56
2641GE Pijnacker (gemeente Pijnacker Nootdorp)

Bouwjaar: 1656 (datering in metselwerk)

Beschrijving van Boerderij "Acht is meer dan duizend". Hoeve, gedateerd in het metselwerk van de voorgevel. Het woongedeelte draagt een rieten wolfdak, is rechts onderkelderd. De gepleisterde stal heeft een pannen wol ..

BOERDERIJ "Acht is meer dan duizend". Hoeve, gedateerd in het metselwerk van de voorgevel 1656. Het woongedeelte draagt een rieten wolfdak, is rechts onderkelderd en heeft in het begin der 19e eeuw vergrote vensters met twaalf- en negenruitsschuiframen, waarboven de ontlastingsbogen met siermetselwerk bewaard zijn gebleven. Zoldervensters met luikjes en houten kruiskozijn. De gepleisterde stal heeft een pannen wolfdak. Op het erf een oude roedenberg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)