Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "Acht is meer dan duizend". Hoeve, gedateerd in het metselwerk van de voorgevel. Het woongedeelte draagt een rieten wolfdak, is rechts onderkelderd. De gepleisterde stal heeft een pannen wol .. in Pijnacker

Boerderij

Kerkweg 56
2641GE Pijnacker (gemeente Pijnacker Nootdorp)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1656 (datering in metselwerk)


Beschrijving van Boerderij "Acht is meer dan duizend". Hoeve, gedateerd in het metselwerk van de voorgevel. Het woongedeelte draagt een rieten wolfdak, is rechts onderkelderd. De gepleisterde stal heeft een pannen wol ..

BOERDERIJ "Acht is meer dan duizend". Hoeve, gedateerd in het metselwerk van de voorgevel 1656. Het woongedeelte draagt een rieten wolfdak, is rechts onderkelderd en heeft in het begin der 19e eeuw vergrote vensters met twaalf- en negenruitsschuiframen, waarboven de ontlastingsbogen met siermetselwerk bewaard zijn gebleven. Zoldervensters met luikjes en houten kruiskozijn. De gepleisterde stal heeft een pannen wolfdak. Op het erf een oude roedenberg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32255
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "Acht is meer dan duizend". Hoeve, gedateerd in het metselwerk van de voorgevel. Het woongedeelte draagt een rieten wolfdak, is rechts onderkelderd. De gepleisterde stal heeft een pannen wol .. in Pijnacker

Boerenhuis, bestaande uit begane-grond met zolderverdieping en rieten zadeldak, dat aansluit tegen een puntgevel met geprofileerde zijdekplaten, vlech ..

Kerkweg 88
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Boerenhuis, bestaande uit begane-grond met zolderverdieping en rieten zadeldak, dat aansluit tegen een puntgevel met geprofileerde zijdekpla..

Restanten Dorpskerk: zuilen met kapitelen, voorzien van enkele krulkoolbladkransen, alsmede de scheibogen van het schip

Koningshof 3
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Ned. Herv. Kerk. Van de laat-gotische dorpskerk zijn bij de bouw van de neo-gotische kerk in 1892 bewaard gebleven: de funderingen, waarop d..

Herenhuis met verdieping en hoog schilddak, waarin een dakkapel met vleugelstukken

Oostlaan 25
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
HERENHUIS uit het derde kwart van de 18e eeuw met verdieping en hoog schilddak, waarin een dakkapel met vleugelstukken. Deuromlijsting met v..

Boerderij ten dele opgetrokken van secundair verwerkte Middeleeuwse moppen. Woongedeelte onder pannen wolfdak, aan de achterzijde aansluitend tegen ee ..

Noordweg 29
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Boerderij uit de 17e eeuw ten dele opgetrokken van secundair verwerkte Middeleeuwse moppen. Woongedeelte onder pannen wolfdak, aan de achter..

St. Johannes de Doper: kruisbasiliek

Oostlaan 36
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding KERK, type kruisbasiliek, gebouwd in 1891-1892 naar een ontwerp van A.C. Bleijs in de op het Rijnland geïnspireerde neoromaanse ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (20)

Alle 20 foto's weergeven