Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij "Het land is niet ondankbaar", onderkelderd, met rieten wolfdaken. In het woongedeelte een zoldervenster met luikjes en houten kruiskozijn in Pijnacker

Boerderij

Katwijkerlaan 46
2641PH Pijnacker (gemeente Pijnacker Nootdorp)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij "Het land is niet ondankbaar", onderkelderd, met rieten wolfdaken. In het woongedeelte een zoldervenster met luikjes en houten kruiskozijn

"Het land is niet ondankbaar". Boerderij uit de 18e eeuw, onderkelderd, en met rieten wolfdaken. In het woongedeelte een zoldervenster met luikjes en houten kruiskozijn. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32254
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij "Het land is niet ondankbaar", onderkelderd, met rieten wolfdaken. In het woongedeelte een zoldervenster met luikjes en houten kruiskozijn in Pijnacker

Molenrestant bemaling Oude of Hoge polder

Molenlaan 10
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding MOLENRESTANT. Deze achtkante molen is in 1861 gebouwd in opdracht van de Commissie tot Droogmaking der Plassen in den Ouden Pol..

Boerderij onder rieten wolfdak. In de voorgevel van het woongedeelte jaartalankers. Rechts onderkelder. Hooiluik onder opgewipt gedeelte van het dak i ..

Nieuwkoopseweg 11
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Boerderij onder rieten wolfdak. In de voorgevel van het woongedeelte jaartalankers: 1801. Rechts onderkelder. Deuromlijsting met pilasters e..

St. Johannes de Doper: pastorie

Oostlaan 38
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding Bij de R.K.-kerk behorende PASTORIE gebouwd in 1891-1892 naar een ontwerp van A.C. Bleijs in de neoromaanse stijl. Kerk en pastor..

St. Johannes de Doper: kruisbasiliek

Oostlaan 36
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
Inleiding KERK, type kruisbasiliek, gebouwd in 1891-1892 naar een ontwerp van A.C. Bleijs in de op het Rijnland geïnspireerde neoromaanse ..

Herenhuis met verdieping en hoog schilddak, waarin een dakkapel met vleugelstukken

Oostlaan 25
Pijnacker (Gemeente Pijnacker Nootdorp)
HERENHUIS uit het derde kwart van de 18e eeuw met verdieping en hoog schilddak, waarin een dakkapel met vleugelstukken. Deuromlijsting met v..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)