Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Poort in Putten

Boerderij

Waterweg 1
3882RA Putten
Gelderland


Beschrijving van De Poort

Omschrijving onderdeel 9: Fraaie, vroeg 19e eeuwse hoeve, terzijde van de Oldenallerallee. Pannen wolfdak, dat aan de voorzijde een bewerkte daklijst bezit. In de gepleisterde voorgevel vensters met luiken en twintigruitsschuiframen. Bakhuis met zadeldak tussen puntgevels. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32237
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Poort in Putten

Oldenaller: hekpijlers

2 hekpijlers Waterweg
Putten
Omschrijving onderdeel 10 Aan het einde van de oprijlaan, op de hoek van de Waterweg en de Nijkerkerweg twee bakstenen hekpijlers met dekpl..

Oldenaller: dienstwoning

Oldenallerallee 1
Putten
Onderdeel 7A Inleiding Langs de oprijlaan ligt circa 100 meter voor de brug naar het voorplein een dienstwoning uit de 17de eeuw met daar..

Oldenaller: duiventoren

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 7B Inleiding Langs de oprijlaan ligt circa 100 meter voor de brug naar het voorplein een dienstwoning uit de 17de eeuw met daar..

Kasteel Oldenaller

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 1 Omschrijving HOOFDGEBOUW (Oldenaller). In oorsprong 17de eeuws landhuis, vermoedelijk naar ontwerp van Jacob van Campen, opge..

Oldenaller: historische aanleg

Oldenallerallee 3
Putten
Onderdeel 2 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Tijdens de verbouwing van het huis rond 1850 is ook de omgeving grondig aangep..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)