Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij veldhoef in Putten

Boerderij

Veldhoefweg 5
3882LS Putten
Gelderland


Beschrijving van Boerderij veldhoef

Boerderij Veldhoef. Landschappelijk zeer fraaie gesitueerde hoeve, midden 19e eeuw, met dwars woonhuis onder rieten schilddak en langgerekte deel onder rieten wolfdak. In de voorgevel vensters met luiken en vierentwintigruitsschuiframen, waarboven in het dak een hijsluik met driehoekige afdekking. Aan weerszijden van de hoeve schuren met gepotdekselde delen op stenen voet en onder pannen wolfdaken. Achter op het erf mooie hooibergen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32236
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij veldhoef in Putten

De Keut

Huddingweg 18
Putten
Hoeve "De Keut". Fraaie Veluwse boerderij, blijkens een steentje in de voorgevel uit 1783. Wolfdak met pannen en riet gedekt. De voorgevel h..

Boerderij heeft een rieten dak met wolfseinden

Voorthuizerweg 8
Nijkerk
Omschrijving De BOERDERIJ(1) heeft een rieten dak met wolfseinden. De gevels zijn van schoon metselwerk in kruisverband. Rondom is een tras..

Rechts naast het voorhuis staat een in witte kalkzandsteen opgetrokken bakhuisje

Voorthuizerweg 8
Nijkerk
Omschrijving Rechts naast het voorhuis staat een in witte kalkzandsteen opgetrokken BAKHUISJE (2) uit ca.1920. Dit gebouwtje heeft een zade..

Varkensstal

Voorthuizerweg 8
Nijkerk
Omschrijving Ten noorden van het achterhuis van de boerderij bevindt zich een VARKENSSTAL(3) uit 1920, gebouwd op een rechthoekige plattegr..

Achter de boerderij staat een hooiberg

Voorthuizerweg 8
Nijkerk
Omschrijving Achter de boerderij staat een HOOIBERG (4) uit ca.1920-1940. Deze hooiberg heeft twee ronde houten roeden en een rechthoekige ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)