Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Eenvoudige veluwse boerderij, onder een hoog met riet en pannen gedekt wolfdak en met gepleisterde gevels in Putten

Boerderij

Putterbrink 2
3881LK Putten
Gelderland


Beschrijving van Eenvoudige veluwse boerderij, onder een hoog met riet en pannen gedekt wolfdak en met gepleisterde gevels

Eenvoudige Veluwse boerderij, van karakter XIXb, onder een hoog met riet en pannen gedekt wolfdak en met gepleisterde gevels. De voorgevel heeft een bewerkte daklijst en vensters met luiken en zesruitsschuiframen. De hoeve is landschappelijk fraai gelegen aan de grote weg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32230
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Eenvoudige veluwse boerderij, onder een hoog met riet en pannen gedekt wolfdak en met gepleisterde gevels in Putten

boerderij

Putterbrink 1
Putten
In oorsprong 17e eeuwse boerderij onder rieten wolfdak met harmonische voorgevel, gewijzigd XIXb, voorzien van vlechtingen en vensters met l..

Herdenkingshof

bij Dorpsstraat/Spoorstraat
Putten
Inleiding HERDENKINGSHOF aangelegd naar ontwerp van Prof. Dr. Ir. J.T.P. Bijhouwer (1898-1974) in de periode 1948-1949 in opdracht van de ..

Voormalige slagerij

Dorpsstraat 13
Putten
Inleiding Voormalige SLAGERIJ naar ontwerp van architect JOH.KORTLANG te Ermelo, in opdracht van de meester-slager S. Klarenbeek gelegen in..

Nederlands hervormde kerk

Kerkplein 11
Putten
Ned. Herv. Kerk. In oorsprong laat-gotische, eenbeukige dorpskerk uit de 15e eeuw, met driezijdig gesloten, door kruisribgewelven overdekt k..

Eenvoudige, bakstenen toren

Kerkplein 11
Putten
De eenvoudige, bakstenen toren van de Ned. Herv. Kerk maakt een 16e eeuwse indruk en bestaat uit drie geledingen, waarvan de bovenste galmga..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)