Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oud Rookhuizen in Putten

Boerderij

Donkeresteeg 13
3882SM Putten
Gelderland

Bouwjaar: 18e eeuw (oorsprong)


Beschrijving van Oud Rookhuizen

Hoeve "Oud Rookhuizen". Gave, in oorsprong 18e eeuwse hofstede onder rieten wolfdak, dak aan de voorzijde een bewerkte daklijst heeft. De voorgevel heeft een vroeg 19e eeuws karakter, ofschoon het bovendeel ouder metselwerk vertoont. Vensters met luiken en zes- en twaalfruitsschuiframen. De deel is herbouwd in 1892. Op het, door fraaie eiken omzoomde, erf een groep zeer schilderachtige roedenbergen en schuren. 19e eeuws bakhuis naast de boerderij. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32216
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oud Rookhuizen in Putten

Hoeve met gaaf bewaard woongedeelte onder rieten wolfdak. Deel in de moderne tijd vernieuwd. Op het erf een houten schuur met pannen dak

Donkeresteeg 12
Putten
Hoeve met gaaf bewaard woongedeelte (XVIII?) onder rieten wolfdak en met in de voorgevel vlechtingen en vensters met twintigruitsschuiframen..

De Renselaer

Beulekampersteeg 54
Putten
Hoeve "De Renselaar". Goed bewaarde BOERDERIJ in ongerepte landelijke omgeving. De hoeve is gebouwd op een T-vormig grondplan en heeft een v..

Klein Boeyen

Beulekampersteeg 43
Putten
De BOERDERIJ van het type hallehuis bevat een voorhuis met kelder en een achterhuis waarin zich het bedrijfsgedeelte bevindt. Het gebouw tel..

Klein Boeyen

Beulekampersteeg 43
Putten
SCHUUR van één bouwlaag hoog, afgedekt door een wolfdak dat deels is belegd met riet en deels is voorzien van rode Hollandse pannen. Op de..

Klein Boeyen

Beulekampersteeg 43
Putten
Vijfroedige HOOIBERG met houten roeden en een vijfzijdig tentdak. Het dak is met golfplaten belegd. Waardering HOOIBERG (complexonderdeel 2..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)