Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve met gaaf bewaard woongedeelte onder rieten wolfdak. Deel in de moderne tijd vernieuwd. Op het erf een houten schuur met pannen dak in Putten

Boerderij

Donkeresteeg 12
3882SM Putten
Gelderland

Bouwjaar: mogelijk 18e eeuw


Beschrijving van Hoeve met gaaf bewaard woongedeelte onder rieten wolfdak. Deel in de moderne tijd vernieuwd. Op het erf een houten schuur met pannen dak

Hoeve met gaaf bewaard woongedeelte (XVIII?) onder rieten wolfdak en met in de voorgevel vlechtingen en vensters met twintigruitsschuiframen. Deel in de moderne tijd vernieuwd. Op het erf een houten schuur met pannen dak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32215
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve met gaaf bewaard woongedeelte onder rieten wolfdak. Deel in de moderne tijd vernieuwd. Op het erf een houten schuur met pannen dak in Putten

Oud Rookhuizen

Donkeresteeg 13
Putten
Hoeve "Oud Rookhuizen". Gave, in oorsprong 18e eeuwse hofstede onder rieten wolfdak, dak aan de voorzijde een bewerkte daklijst heeft. De vo..

De Renselaer

Beulekampersteeg 54
Putten
Hoeve "De Renselaar". Goed bewaarde BOERDERIJ in ongerepte landelijke omgeving. De hoeve is gebouwd op een T-vormig grondplan en heeft een v..

'Huissteen'

Bloemendaalseweg 11
Nijkerk
"Huissteen". Gave hoeve met gepleisterde voorgevel, waarin vensters met 24-ruitsschuiframen. Pannen wolfdak. Bakhuis, houten wagenschuur.

Klein Boeyen

Beulekampersteeg 43
Putten
De BOERDERIJ van het type hallehuis bevat een voorhuis met kelder en een achterhuis waarin zich het bedrijfsgedeelte bevindt. Het gebouw tel..

Klein Boeyen

Beulekampersteeg 43
Putten
SCHUUR van één bouwlaag hoog, afgedekt door een wolfdak dat deels is belegd met riet en deels is voorzien van rode Hollandse pannen. Op de..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)