Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Renselaer in Putten

Boerderij

Beulekampersteeg 54
3882LK Putten
Gelderland

Bouwjaar: vroeg 19e eeuw (voorkomen)


Beschrijving van De Renselaer

Hoeve "De Renselaar". Goed bewaarde BOERDERIJ in ongerepte landelijke omgeving. De hoeve is gebouwd op een T-vormig grondplan en heeft een vroeg 19e eeuws voorkomen. Het woongedeelte onder een dwars, met pannen en riet gedekt schilddak heeft een bewerkte daklijst en vensters met twintig- en twaalfruitsschuiframen. Deur met geprofileerde kalf en bovenlicht met zesruitsraam. In de zijgevels deuren met gesneden bovenlichten. De deel is vernieuwd in het laatste kwart der 19e eeuw en heeft een rieten wolfdak. Op het woongedeelte een schoorsteen met op de afdekking een windijzer. Bij de boerderij een bakhuis met puntgevel en pannen zadeldak, waarachter aansluitend een gepotdekselde schuur. In het woongedeelte van dit bakhuis vensters met luiken en oude roedenverdeling. Op het erf een mooie gepotdekselde schuur en drie goede roedenbergen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32214
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Renselaer in Putten

Klein Boeyen

Beulekampersteeg 43
Putten
De BOERDERIJ van het type hallehuis bevat een voorhuis met kelder en een achterhuis waarin zich het bedrijfsgedeelte bevindt. Het gebouw tel..

Klein Boeyen

Beulekampersteeg 43
Putten
SCHUUR van één bouwlaag hoog, afgedekt door een wolfdak dat deels is belegd met riet en deels is voorzien van rode Hollandse pannen. Op de..

Klein Boeyen

Beulekampersteeg 43
Putten
Vijfroedige HOOIBERG met houten roeden en een vijfzijdig tentdak. Het dak is met golfplaten belegd. Waardering HOOIBERG (complexonderdeel 2..

Hoeve met gaaf bewaard woongedeelte onder rieten wolfdak. Deel in de moderne tijd vernieuwd. Op het erf een houten schuur met pannen dak

Donkeresteeg 12
Putten
Hoeve met gaaf bewaard woongedeelte (XVIII?) onder rieten wolfdak en met in de voorgevel vlechtingen en vensters met twintigruitsschuiframen..

Oud Rookhuizen

Donkeresteeg 13
Putten
Hoeve "Oud Rookhuizen". Gave, in oorsprong 18e eeuwse hofstede onder rieten wolfdak, dak aan de voorzijde een bewerkte daklijst heeft. De vo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)