Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerenhuis, waarvan het woongedeelte een pannen wolfdak en een gevel met ingezwenkte zijkanten onder een houten lijst met consoles heeft. Deur met houten omlijsting en hoofdgestel op voluutconsoles, w .. in Piershil

Woonhuis

Voorstraat 20 A
3265BV Piershil (gemeente Korendijk)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1864


Beschrijving van Boerenhuis, waarvan het woongedeelte een pannen wolfdak en een gevel met ingezwenkte zijkanten onder een houten lijst met consoles heeft. Deur met houten omlijsting en hoofdgestel op voluutconsoles, w ..

Boerenhuis, waarvan het woongedeelte een pannen wolfdak en een gevel met ingezwenkte zijkanten onder een houten lijst met consoles heeft. Deur met houten omlijsting en hoofdgestel op voluutconsoles, waarboven een steen met het jaartal 1864. Achter het woonhuis een hogere stal onder pannen zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32156
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerenhuis, waarvan het woongedeelte een pannen wolfdak en een gevel met ingezwenkte zijkanten onder een houten lijst met consoles heeft. Deur met houten omlijsting en hoofdgestel op voluutconsoles, w .. in Piershil

Boerenhuis, met pannen zadeldak en puntgevel, met vlechtingen

Voorstraat 18
Piershil (Gemeente Korendijk)
Boerenhuis, eerste kwart 19e eeuw met pannen zadeldak en puntgevel, met vlechtingen.

Gemeentehuis. Boerenhuis met woongedeelte en gepotdekselde stal onder een pannen zadeldak. Aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen

Voorstraat 14
Piershil (Gemeente Korendijk)
Gemeentehuis. Boerenhuis met woongedeelte en gepotdekselde stal onder een pannen zadeldak. Aan de voorzijde een puntgevel met vlechtingen. E..

Nederlands Hervormde Kerk

Voorstraat 24
Piershil (Gemeente Korendijk)
Ned. Herv. Kerk. Rechthoekige zaalkerk, na 1524, in laat gotische vormen met tongewelven en trekbalken. Noordvleugel uit 1643. Laat-gotische..

Op de hoek van de Kade en de Molendijk een pand onder pannen zadeldak met aan voor- en achterzijde puntgevels

Kade 2
Piershil (Gemeente Korendijk)
Op de hoek van de Kade en de Molendijk een pand onder pannen zadeldak met aan voor- en achterzijde puntgevels. De voorste puntgevel heeft vl..

Simonia

Molendijk 39
Piershil (Gemeente Korendijk)
Korenmolen "Simonia". Bakstenen conische romp, gebouwd in 1845. Wapensteen uit 1714.

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)