Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grote boerderij. Woonhuis en stal onder een hoog rieten wolfdak. In de woongedeelte, dat rechts een opkamer heeft, ontlastingsbogen. In de linker zijgevel van de stal twee baanderdeuren onder opgewipt .. in Piershil

Boerderij

Kreekkant 6
3265LB Piershil (gemeente Korendijk)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1695


Beschrijving van Grote boerderij. Woonhuis en stal onder een hoog rieten wolfdak. In de woongedeelte, dat rechts een opkamer heeft, ontlastingsbogen. In de linker zijgevel van de stal twee baanderdeuren onder opgewipt ..

Grote boerderij, blijkens jaartalankers uit 1695 (bij een herstelling geplaatst in foutieve volgorde: 1526). Woonhuis en stal onder een hoog rieten wolfdak. In de woongedeelte, dat rechts een opkamer heeft, ontlastingsbogen. In de linker zijgevel van de stal twee baanderdeuren onder opgewipte gedeelten van het dak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32151
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grote boerderij. Woonhuis en stal onder een hoog rieten wolfdak. In de woongedeelte, dat rechts een opkamer heeft, ontlastingsbogen. In de linker zijgevel van de stal twee baanderdeuren onder opgewipt .. in Piershil

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkstraat 22
Nieuw Beijerland (Gemeente Korendijk)
Ned. Herv. Kerk. Eenvoudige zaalkerk (1826) met aan de westzijde uit het dak oprijzend bakstenen torentje. Inventaris: preekstoel (XVIIa), d..

Hoeve "Bouwlust-Zeldenrust"

Aaldijk 1
Hekelingen (Gemeente Spijkenisse)
Hoeve "Bouwlust-Zeldenrust". Landschappelijk fraai gelegen hofstede uit 1611, waarvan de grote schuur met gepotdekselde houten delen met het..

De Swaen

Spuidijk 29
Nieuw Beijerland (Gemeente Korendijk)
Korenmolen "De Zwaan". Ronde gemetselde korenmolen met gewitte romp, gebouwd in 1703 en in 1932 na een brand herbouwd.

Terrein waarin sporen van bewoning

-
Spijkenisse
Terrein waarin sporen van bewoning. Datering: Laat Neolithicum (Vlaardingen-Kultuur). De bescherming van de gedeeltelijk belaste percelen, w..

Nederlands Hervormde Kerk

Voorstraat 24
Piershil (Gemeente Korendijk)
Ned. Herv. Kerk. Rechthoekige zaalkerk, na 1524, in laat gotische vormen met tongewelven en trekbalken. Noordvleugel uit 1643. Laat-gotische..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)