Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand op de hoek van de noord-ijsselkade onder zadeldak, dat aan de westzijde afgewolfd is en aan de oostzijde aansluit tegen een puntgevel in Oudewater

Woonhuis

Noord-IJsselkade 9
3421BD Oudewater
Utrecht


Beschrijving van Pand op de hoek van de noord-ijsselkade onder zadeldak, dat aan de westzijde afgewolfd is en aan de oostzijde aansluit tegen een puntgevel

Pand op de hoek van de Noord-IJsselkade onder zadeldak, dat aan de westzijde afgewolfd is en aan de oostzijde aansluit tegen een puntgevel. Vensters met kleine roedenverdeling en luiken. Gerestaureerd ca.1965. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32071
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand op de hoek van de noord-ijsselkade onder zadeldak, dat aan de westzijde afgewolfd is en aan de oostzijde aansluit tegen een puntgevel in Oudewater

Pandje met trapgevel

Noorder-Kerkstraat 20
Oudewater
PANDJE met trapgevel, eerste helft 17e eeuw, gerestaureerd. Geprofileerde, natuurstenen waterlijsten, boven het zoldervenster een geprofilee..

Pandje met eenvoudige trapgevel

Noorder-Kerkstraat 22
Oudewater
Pandje met eenvoudige trapgevel, eerste helft 17e eeuw. Geprofileerde waterlijst; boven het zoldervenster ontlastingsboog. Toppilaster met s..

Pand met trapgevel

Rodezand 11
Oudewater
Pand met trapgevel, eerste kwart 17e eeuw, waarvan de top verminkt is. Geprofileerde waterlijsten, geprofileerde en geblokte ontlastingsboge..

Pand met eenvoudige puntgevel met rollaag

Rodezand 12
Oudewater
Pand met eenvoudige puntgevel met rollaag; in oorsprong 17e eeuw. vensters met negenruitsschuiframen.

Sint Michaelskerk

Noorder-Kerkstraat 2
Oudewater
Ned. Herv. KERK of St. Michaelskerk. Uit de verbouwing van een gotische kruiskerk in de 15e eeuw ontstane hallenkerk van drie beuken, overde..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)