Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met trapgevel in Oudewater

Woonhuis

Marktstraat 5
3421AP Oudewater
Utrecht

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Pand met trapgevel

Pand met trapgevel, 17e eeuw. Geprofileerde waterlijsten. Zoldervenster met ontlastingsboog. De onderpui heeft een 12-ruitsschuifraam en eenvoudige deur met bovenraam. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32064
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met trapgevel in Oudewater

Pand met verdieping en schilddak

Markt-Westzijde 5
Oudewater
Pand met verdieping en schilddak, 17e eeuw. De in de vorige eeuw door een houten kroonlijst afgedekte gevel heeft natuurstenen hoekblokken e..

Gepleisterd pand op de hoek van de Marktstraat

Markt-Westzijde 7
Oudewater
Gepleisterd pand op de hoek van de Marktstraat (= Marktstraat 1). Schilddak, dat achter aansluit tegen een puntgevel. 17e eeuw. De in de vor..

Pand met trapgevel van het Zuidhollandse type met geprofileerde en geblokte vensteromlijstingen, in welker bogen metselmozaïek, geprofileerde natuu ..

Donkere Gaard 3
Oudewater
PAND met trapgevel van het Zuidhollandse type met geprofileerde en geblokte vensteromlijstingen, in welker bogen metselmozaïek, geprofileer..

Pand met verminkte trapgevel

Peperstraat 9
Oudewater
Pand met verminkte trapgevel, waarvan het bovendeel verdwenen is. Eerste helft 17e eeuw. De vensters van de zolderverdieping zijn door de ge..

Pand met trapgevel van het Zuidhollandse type

Donkere Gaard 4
Oudewater
PAND met trapgevel van het Zuidhollandse type, eerste kwart 17e eeuw. Geblokte en geprofileerde ontlastingsbogen, waarin metselmozaïek, gep..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)