Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Pand op de hoek van de biezenpoortstraat, bestaande uit een middengedeelte onder een schilddak, evenwijdig aan de straat, geflankeerd door twee hoger opgetrokken hoekpartijen onder schilddaken, die lo .. in Oudewater

Kromme Haven 13
3421BK Oudewater

Bouwjaar: 18e eeuw (indruk)

Beschrijving van Pand op de hoek van de biezenpoortstraat, bestaande uit een middengedeelte onder een schilddak, evenwijdig aan de straat, geflankeerd door twee hoger opgetrokken hoekpartijen onder schilddaken, die lo ..

PAND op de hoek van de Biezenpoortstraat, bestaande uit een middengedeelte onder een schilddak, evenwijdig aan de straat, geflankeerd door twee hoger opgetrokken hoekpartijen onder schilddaken, die loodrecht op de as van de straat staan. Het linker gedeelte is onderkelderd. Houten kroonlijsten; dakkapellen met vleugelstukken. Het geheel maakt een 18e eeuwse indruk. 4 schamppalen. Lantaarn met smeedijzeren arm op de hoek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)