Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand op de hoek van de biezenpoortstraat, bestaande uit een middengedeelte onder een schilddak, evenwijdig aan de straat, geflankeerd door twee hoger opgetrokken hoekpartijen onder schilddaken, die lo .. in Oudewater

Woonhuis

Kromme Haven 13
3421BK Oudewater
Utrecht

Bouwjaar: 18e eeuw (indruk)


Beschrijving van Pand op de hoek van de biezenpoortstraat, bestaande uit een middengedeelte onder een schilddak, evenwijdig aan de straat, geflankeerd door twee hoger opgetrokken hoekpartijen onder schilddaken, die lo ..

PAND op de hoek van de Biezenpoortstraat, bestaande uit een middengedeelte onder een schilddak, evenwijdig aan de straat, geflankeerd door twee hoger opgetrokken hoekpartijen onder schilddaken, die loodrecht op de as van de straat staan. Het linker gedeelte is onderkelderd. Houten kroonlijsten; dakkapellen met vleugelstukken. Het geheel maakt een 18e eeuwse indruk. 4 schamppalen. Lantaarn met smeedijzeren arm op de hoek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32042
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand op de hoek van de biezenpoortstraat, bestaande uit een middengedeelte onder een schilddak, evenwijdig aan de straat, geflankeerd door twee hoger opgetrokken hoekpartijen onder schilddaken, die lo .. in Oudewater

Pand met zadeldak en puntgevel met vlechtingen

Kromme Haven 12
Oudewater
PAND met zadeldak en puntgevel met vlechtingen, 17e eeuw. Geprofileerde puibalk. Schamppaal, 17e eeuw. In de zij- en achtergevel van het a..

Pand met zadeldak, aan de rechterzijde met wolfeind

Leeuweringerstraat 63
Oudewater
PAND uit de 18e eeuw met zadeldak, aan de rechterzijde met wolfeind. Gepleisterde voorgevel, derde kwart 19e eeuw met bladconsoles onder de..

Gemetselde boogbrug met ijzeren balusterleuningen

Boogbrug verlengde Leeuweringerstraat
Oudewater
Gemetselde boogbrug over de Linschoten aan het einde van de Leeuweringerstraat (1767) met ijzeren balusterleuningen. Hierbij een sluisje.

Pakhuis met trapgevel

Biezenpoortstraat 2
Oudewater
PAKHUIS met 17e eeuwse trapgevel. Zoldervenster met houten kruiskozijn en luikjes. Toppilaster met sieranker.

Monumentaal pand met verdieping en hoog zadeldak tussen puntgevels

Leeuweringerstraat 55
Oudewater
Monumentaal PAND met verdieping en hoog zadeldak tussen puntgevels uit de 16e eeuw. De vensters van de verdieping in de gepleisterde en met ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)