Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stenen schuur in Oudewater

Kerkelijk Gebouw

Kromme Haven 2
3421BK Oudewater
Utrecht

Bouwjaar: waarschijnlijk midden 17e eeuw


Beschrijving van Stenen schuur

Een stenen SCHUUR, waarschijnlijk midden 17e eeuw, overblijfsel van een driebeukige schuilkerk. Een der drie beuken alsmede het houten tongewelf over de middenbeuk zijn verdwenen. Van de galerij in de zijbeuken is o.m. een halfbalustertje overgebleven. De kop is verlaagd in het begin van deze eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32041
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stenen schuur in Oudewater

Pand met schilddak en brede gevel met ingezwenkte zijkanten en houten kroonlijst

Kromme Haven 1
Oudewater
PAND met schilddak en brede gevel met ingezwenkte zijkanten en houten kroonlijst. In de parterrevensters zesruitsschuiframen. Luiken. Het..

Herenhuis, gebouwd als pastorie van de Nederlands hervormde gemeente

Donkere Gaard 30
Oudewater
Inleiding HERENHUIS, gebouwd als pastorie van de Nederlands Hervormde gemeente. Het pand, deel uitmakend van een gesloten gevelrij. is omst..

Weegbrug met weeghuisje

Arminiusplein 12
Oudewater
Inleiding Aan de noordwestzijde van het Arminiusplein gelegen weegbrug met weeghuisje, ontworpen omstreeks 1930. De brug heeft een relatie ..

Pand met zadeldak en puntgevel met vlechtingen

Kromme Haven 12
Oudewater
PAND met zadeldak en puntgevel met vlechtingen, 17e eeuw. Geprofileerde puibalk. Schamppaal, 17e eeuw. In de zij- en achtergevel van het a..

Pand op de hoek van de biezenpoortstraat, bestaande uit een middengedeelte onder een schilddak, evenwijdig aan de straat, geflankeerd door twee hoger ..

Kromme Haven 13
Oudewater
PAND op de hoek van de Biezenpoortstraat, bestaande uit een middengedeelte onder een schilddak, evenwijdig aan de straat, geflankeerd door t..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)