Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met dubbele trapgevel in Oudewater

Woonhuis

Havenstraat 8
3421BS Oudewater
Utrecht

Bouwjaar: 1621 (gedateerd) 19e eeuw (herb.)


Beschrijving van Pand met dubbele trapgevel

PAND met dubbele trapgevel; de rechter gedateerd 1613, de linker verminkt en gedeeltelijk herbouwd als puntgevel, 19e eeuw. Geprofileerde puibalk; links een driezijdige erker-uitbouw. In de verminkte gevel van het linkergedeelte vensters met zesruitsschuiframen, in de top, een venster met houten kruiskozijn. De trapgevel van het rechtergedeelte heeft geprofileerde, natuurstenen waterlijsten, geblokte en geprofileerde vensternissen, met metselmozaïek in de boogtrommels, een getorste bakstenen toppilaster op console, vijf sierankers en een cartouche, waarin het jaartal: 1613. In de verdieping vensters met zesruitsschuiframen; in de zolderverdieping een venster met kruiskozijn en onderluikjes. Het linker gedeelte van het pand in restauratie: 1967. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32021
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met dubbele trapgevel in Oudewater

Pand met trapgevel van het Zuidhollandse type

Havenstraat 9
Oudewater
PAND met trapgevel van het Zuidhollandse type, gedateerd 1614. Geprofileerde puibalk; geprofileerde en geblokte vensternissen met metselmoz..

Pand met schilddak en eenvoudige lijstgevel

Havenstraat 7
Oudewater
PAND met schilddak en eenvoudige lijstgevel, eerste helft 19e eeuw. Dakkapel met in het venster een negenruitsschuifraam.

Pand met verdieping en schilddak

Havenstraat 10
Oudewater
PAND met verdieping en schilddak. Eenvoudige lijstgevel, midden 19e eeuw met in de verdieping zesruitsschuiframen. Deur uit de bouwtijd met ..

Pand met eenvoudige lijstgevel

Havenstraat 6
Oudewater
PAND met eenvoudige lijstgevel, eerste kwart 19e eeuw. Gesneden deur met versierd bovenlicht; zesruits-Empireramen met gesneden middenstijl..

Pand met verdieping en schilddak

Havenstraat 11
Oudewater
PAND met verdieping en schilddak, 17e of 18e eeuw. Eenvoudige gevel onder houten kroonlijst, van 19e eeuws karakter.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)