Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met trapgevel van het Zuidhollandse type met geprofileerde en geblokte vensteromlijstingen, in welker bogen metselmozaïek, geprofileerde natuurstenen waterlijsten, toppilasters op gebeeldhouwde .. in Oudewater

Woonhuis

Donkere Gaard 3
3421AS Oudewater
Utrecht

Bouwjaar: 1611 (jaartal) 1917 (rest.)


Beschrijving van Pand met trapgevel van het Zuidhollandse type met geprofileerde en geblokte vensteromlijstingen, in welker bogen metselmozaïek, geprofileerde natuurstenen waterlijsten, toppilasters op gebeeldhouwde ..

PAND met trapgevel van het Zuidhollandse type met geprofileerde en geblokte vensteromlijstingen, in welker bogen metselmozaïek, geprofileerde natuurstenen waterlijsten, toppilasters op gebeeldhouwde maskerconsoles, zes sierankers en vensters met kruiskozijnen en luiken. Onderpui met negen gesneden voluutconsoles met koppen en gesneden deurkalf. Gevelsteen met in cartouche het jaartal: 1611. Gerestaureerd 1917. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 32003
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met trapgevel van het Zuidhollandse type met geprofileerde en geblokte vensteromlijstingen, in welker bogen metselmozaïek, geprofileerde natuurstenen waterlijsten, toppilasters op gebeeldhouwde .. in Oudewater

Pand met trapgevel van het Zuidhollandse type

Donkere Gaard 4
Oudewater
PAND met trapgevel van het Zuidhollandse type, eerste kwart 17e eeuw. Geblokte en geprofileerde ontlastingsbogen, waarin metselmozaïek, gep..

Gepleisterd pand op de hoek van de Marktstraat

Markt-Westzijde 7
Oudewater
Gepleisterd pand op de hoek van de Marktstraat (= Marktstraat 1). Schilddak, dat achter aansluit tegen een puntgevel. 17e eeuw. De in de vor..

Pand met verdieping en schilddak

Markt-Westzijde 5
Oudewater
Pand met verdieping en schilddak, 17e eeuw. De in de vorige eeuw door een houten kroonlijst afgedekte gevel heeft natuurstenen hoekblokken e..

Pand met trapgevel

Marktstraat 5
Oudewater
Pand met trapgevel, 17e eeuw. Geprofileerde waterlijsten. Zoldervenster met ontlastingsboog. De onderpui heeft een 12-ruitsschuifraam en een..

Waag (Oudewater)

Leeuweringerstraat 2
Oudewater
WAAG. HOEKPAND met renaissancetrapgevel uit 1595, ingrijpend hersteld en gereconstrueerd in 1938. Geprofileerde ontlastingsbogen op consoles..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)