Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij. Gepleisterd dwarshuis met hoog zadeldak, waarin dakkapellen met getoogde vensters. Gesneden deur met bovenlicht, waarin levensboom. Vensters met zesruitsschuiframen. Houten kroonlijst. Schu .. in Ouderkerk aan den IJssel

Boerderij

IJsseldijk-West 71
2935AR Ouderkerk aan den IJssel (gemeente Ouderkerk)
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij. Gepleisterd dwarshuis met hoog zadeldak, waarin dakkapellen met getoogde vensters. Gesneden deur met bovenlicht, waarin levensboom. Vensters met zesruitsschuiframen. Houten kroonlijst. Schu ..

Boerderij uit het midden van de 19e eeuw. Gepleisterd dwarshuis met hoog zadeldak, waarin dakkapellen met getoogde vensters. Gesneden deur met bovenlicht, waarin levensboom. Vensters met zesruitsschuiframen. Houten kroonlijst. Schuur van gepotdekselde houten delen onder zadeldak. Twee hekpalen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31998
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij. Gepleisterd dwarshuis met hoog zadeldak, waarin dakkapellen met getoogde vensters. Gesneden deur met bovenlicht, waarin levensboom. Vensters met zesruitsschuiframen. Houten kroonlijst. Schu .. in Ouderkerk aan den IJssel

Boerderij onder rieten wolfdak. In de voorgevel vlechtingen en ontlastingsbogen

IJsseldijk-West 73
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij uit de 17e eeuw onder rieten wolfdak. In de voorgevel vlechtingen en ontlastingsbogen.

Dijkhuis op rechthoekige plattegrond, bestaande uit twee bouwlagen met kelder en onderverdieping

IJsseldijk-West 35
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding In 1885 gaf de heer Capelle van Hogendijk de opdracht tot de bouw van een tegen de dijk aangebouwd WOONHUIS met het karakter van ..

Gaaf bewaard dwarshuis, onder zadeldak met dakkapel. Dubbele deur in omlijsting door pilasters met hoofdgestel. Vensters met luiken en zesruitsschuifr ..

IJsseldijk-West 15
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Gaaf bewaard dwarshuis, midden 19e eeuw, onder zadeldak met dakkapel. Dubbele deur in omlijsting door pilasters met hoofdgestel. Vensters me..

Gemaal Reinier Blok

Breekade 2
Krimpen aan den IJssel
Inleiding GEMAAL "Reinier Blok" in 1868 gesticht ter vervanging van windmolens voor het op peil houden van de waterstanden in de Lekkerkerk..

Steenoven "De Olifant". Aan de Groenendijk tegenover Ouderkerk aan den IJssel

Groenendijk 311
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Steenovens (Groot Hitland). Aan de Groenendijk tegenover Oudekerk aan den IJssel steenovens, waarschijnlijk eerste helft 19e eeuw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)