Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gaaf bewaard dwarshuis, onder zadeldak met dakkapel. Dubbele deur in omlijsting door pilasters met hoofdgestel. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen in Ouderkerk aan den IJssel

Woonhuis

IJsseldijk-West 15
2935AN Ouderkerk aan den IJssel (gemeente Ouderkerk)
Zuid Holland

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van Gaaf bewaard dwarshuis, onder zadeldak met dakkapel. Dubbele deur in omlijsting door pilasters met hoofdgestel. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen

Gaaf bewaard dwarshuis, midden 19e eeuw, onder zadeldak met dakkapel. Dubbele deur in omlijsting door pilasters met hoofdgestel. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31997
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gaaf bewaard dwarshuis, onder zadeldak met dakkapel. Dubbele deur in omlijsting door pilasters met hoofdgestel. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen in Ouderkerk aan den IJssel

Dijkhuis op rechthoekige plattegrond, bestaande uit twee bouwlagen met kelder en onderverdieping

IJsseldijk-West 35
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding In 1885 gaf de heer Capelle van Hogendijk de opdracht tot de bouw van een tegen de dijk aangebouwd WOONHUIS met het karakter van ..

Steenoven "De Olifant". Aan de Groenendijk tegenover Ouderkerk aan den IJssel

Groenendijk 311
Nieuwerkerk aan den IJss (Gemeente Zuidplas)
Steenovens (Groot Hitland). Aan de Groenendijk tegenover Oudekerk aan den IJssel steenovens, waarschijnlijk eerste helft 19e eeuw.

Pand met ingezwenkte gevel, bekroond door een geprofileerde topdekplaat. Vensters met rode strekken in het Ysselstenen metselwerk. Aan de achterzijde ..

Dorpsstraat 25
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Pand met ingezwenkte gevel, bekroond door een geprofileerde topdekplaat, tweede kwart 19e eeuw. Vensters met rode strekken in het Ysselstene..

Herenhuis, met verdieping en schilddak, waarop twee schoorstenen met windkappen

Dorpsstraat 21
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Herenhuis, omstreeks 1800, met verdieping en schilddak, waarop twee schoorstenen met windkappen. Statige lijstgevel met hardstenen plint, d..

Pand met puntgevel, waarin een top-sieranker. In de gevel vlechtingen en een zoldervenster met negenruitsschuiframen

Dorpsstraat 19
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Pand met puntgevel, waarin een top-sieranker, 17e eeuw. In de gevel vlechtingen en een zoldervenster met negenruitsschuiframen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)