Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder rieten wolfdak. Uitgebouwde opkamer. In de voorgevel vlechtingen en stermotieven in het metselwerk. Sieranker. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Recht op het erf een houten s .. in Ouderkerk aan den IJssel

Boerderij

IJsseldijk-Noord 96
2935BJ Ouderkerk aan den IJssel (gemeente Ouderkerk)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij onder rieten wolfdak. Uitgebouwde opkamer. In de voorgevel vlechtingen en stermotieven in het metselwerk. Sieranker. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Recht op het erf een houten s ..

Boerderij uit de 18e eeuw onder rieten wolfdak. Uitgebouwde opkamer. In de voorgevel vlechtingen en stermotieven in het metselwerk. Sieranker. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Recht op het erf een houten schuur met pannen zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31992
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder rieten wolfdak. Uitgebouwde opkamer. In de voorgevel vlechtingen en stermotieven in het metselwerk. Sieranker. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen. Recht op het erf een houten s .. in Ouderkerk aan den IJssel

Boerderij met dwars woongedeelte onder rieten wolfdak. Het middendeel van de gepleisterde voorgevel is verhoogd tot een puntgevel. Vensters met zesrui ..

IJsseldijk-Noord 87
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij uit de 18e eeuw met dwars woongedeelte onder rieten wolfdak. Het middendeel van de gepleisterde voorgevel is verhoogd tot een punt..

Boerderij op T-vormige plattegrond. Pannen zadeldak, vensters met 6-ruitsschuiframen

IJsseldijk-Noord 122
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij uit de eerste helft der 19e eeuw, op T-vormige plattegrond. Pannen zadeldak, vensters met 6-ruitsschuiframen.

Baarhuisje in Neoclassicistische stijl

IJsseldijk-Noord 67
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding BAARHUISJE is gebouwd in de tweede kwart van de 19e eeuw in Neoclassicistische stijl als onderdeel van de tegen de dijk aangebo..

Grafmonument in Neoclassicistische stijl

IJsseldijk-Noord 67
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Inleiding GRAFMONUMENT in Neoclassicistische stijl uit het laatste kwart van de 19de eeuw is opgericht ter nagedachtenis aan A.J. Schell..

Gietijzeren hekwerk

IJsseldijk-Noord 67
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Omschrijving Gietijzeren HEKWEK uit het midden van de 19de eeuw bestaat uit een eenvoudig spijlen hek, dat aan de straatzijde (noordwest) ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)