Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met rieten wolfdak en rechts uitgebouwde opkamer. Vensters met ontlastingsbogen en negen- en twaalf-ruitsschuiframen in Ouderkerk aan den IJssel

Boerderij

Lageweg 45
2935CD Ouderkerk aan den IJssel (gemeente Ouderkerk)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij met rieten wolfdak en rechts uitgebouwde opkamer. Vensters met ontlastingsbogen en negen- en twaalf-ruitsschuiframen

Boerderij uit de 17e eeuw met rieten wolfdak en rechts uitgebouwde opkamer. Vensters met ontlastingsbogen en negen- en twaalf-ruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31989
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met rieten wolfdak en rechts uitgebouwde opkamer. Vensters met ontlastingsbogen en negen- en twaalf-ruitsschuiframen in Ouderkerk aan den IJssel

Boerderij. Rieten wolfdak; vensters met luiken en twaalfruitsschuiframen. Op het erf een stenen schuur met pannen zadeldak tussen puntgevels. Roedenbe ..

Lageweg 41
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij uit de 18e of begin van de 19e eeuw. Rieten wolfdak; vensters met luiken en twaalfruitsschuiframen. Op het erf een stenen schuur m..

Boerderij onder rieten zadeldak, met puntgevel waarin vlechtingen, gekoppelde ontlastingsbogen en sieranker

Kattendijk 183
Gouderak (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij onder rieten zadeldak, met puntgevel waarin vlechtingen, gekoppelde ontlastingsbogen en sieranker, 17e eeuws. Het overige vernieuw..

Boerderij onder rieten wolfdak. In de voorgevel vlechtingen en vensters met negenruitsramen. In de zijgevel vensters met luiken. Links een bakhuis met ..

Kattendijk 163
Gouderak (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij onder rieten wolfdak, tweede kwart 19e eeuw. In de voorgevel vlechtingen en vensters met negenruitsramen. In de zijgevel vensters ..

Boerderij onder rieten wolfdak. Gepleisterde muren links en uitgebouwde zijkamer. Sieranker; vensters met luiken en schuiframen met zes-,negen- en zes ..

IJsseldijk-Noord 274
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
Boerderij uit de 17e of 18e eeuw onder rieten wolfdak. Gepleisterde muren links en uitgebouwde zijkamer. Sieranker; vensters met luiken en s..

Boerderij onder rieten wolfdak. Puntgevel op het midden van de voorgevel. Vensters met ontlastingsbogen, halve-kruiskozijnen en luiken

IJsseldijk-Noord 252
Ouderkerk aan den IJssel (Gemeente Ouderkerk)
17e eeuwse boerderij onder rieten wolfdak. Puntgevel op het midden van de voorgevel. Vensters met ontlastingsbogen, halve-kruiskozijnen en l..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)