Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, bestaande uit grote schuur- en stal onder een rieten wolfdak, met planken wanden en afzonderlijk woonhuis in Oud Gastel

Boerderij

Roosendaalsebaan 86
4751TW Oud Gastel (gemeente Halderberge)
Noord Brabant


Beschrijving van Boerderij, bestaande uit grote schuur- en stal onder een rieten wolfdak, met planken wanden en afzonderlijk woonhuis

Boerderij, bestaande uit grote schuur- en stal onder een rieten wolfdak, met planken wanden en afzonderlijk woonhuis (type van de Noordwestbrabantse zeekleigronden). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31945
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, bestaande uit grote schuur- en stal onder een rieten wolfdak, met planken wanden en afzonderlijk woonhuis in Oud Gastel

Nederlands hervormde begraafplaats

Parallelweg Zuid
Oud Gastel (Gemeente Halderberge)
Inleiding. Aan de oostzijde van de Parallelweg Zuid gelegen NEDERLANDSE HERVORMDE BEGRAAFPLAATS, via een toegangslaan verbonden met de open..

Tweelaags herenhuis

Kerkstraat 67
Oud Gastel (Gemeente Halderberge)
Inleiding. Aan de oostzijde van de Kerkstraat gelegen tweelaags HERENHUIS binnen de bebouwde kom van Oud-Gastel. Het object is gelegen binn..

Kapelberg met Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Smartenkapel

Deurlechtsestraat 5
Roosendaal
Inleiding. KAPEL, gebouwd in 1897 naar ontwerp van M. Vergouwen. Het kapelletje is uitgevoerd in Neo-Romaanse stijl met elementen van Neo-..

Toren van de Sint-Laurentiuskerk

Kerkstraat 3
Oud Gastel (Gemeente Halderberge)
Toren van de R.K. Kerk van St. Laurentius. Bakstenen toren uit het midden van de 15e eeuw, na een brand (1671) in de bovenste geleding herst..

R.K. Kerk van de H. Laurentius

Kerkstraat 3
Oud Gastel (Gemeente Halderberge)
Inleiding. De R.K. KERK van de H. Laurentius is in 1906 gebouwd tegen de midden 15de-eeuwse toren van de gesloopte voorganger. Deze toren i..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)