Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder zadeldak tussen puntgevels. De puntgevel aan de straatzijde heeft een rollaag en zesruitsschuiframen in Oud Beijerland

Woonhuis

Westvoorstraat 28
3262JP Oud Beijerland
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1800 1800 ca. 1800


Beschrijving van Pand onder zadeldak tussen puntgevels. De puntgevel aan de straatzijde heeft een rollaag en zesruitsschuiframen

Pand (ca. 1800) onder zadeldak tussen puntgevels. De puntgevel aan de straatzijde heeft een rollaag en zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31931
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder zadeldak tussen puntgevels. De puntgevel aan de straatzijde heeft een rollaag en zesruitsschuiframen in Oud Beijerland

Raadhuis

Waterstal 1
Oud Beijerland
Raadhuis. In 1622 op een brug over het water van de Voorstraat gebouwd raadhuis op rechthoekige plattegrond met zadeldak tussen trapgevels. ..

Dorpskerk. Kruiswerk

Waterstal 3
Oud Beijerland
Herv. Kerk. Kruiswerk uit 1650 met houten tongewelven op trekbalken, vergroot aan de oostzijde ca. 1925. Inventaris: preekstoel en doophek X..

Toren van de Nederdlands Hervormde Kerk

Waterstal 3
Oud Beijerland
Toren van de Ned. Herv. Kerk. Bakstenen toren (1604) in gotiserende vormen met slanke naaldspits. Eikenhouten klokkenstoel met gelui bestaan..

Statig pand ter breedte van vijf vensterassen, bestaande uit twee achter elkaar evenwijdig aan de straat gelegen vleugels onder zadeldak en met puntge ..

Westvoorstraat 23
Oud Beijerland
Statig PAND (XIXb) ter breedte van vijf vensterassen, bestaande uit twee achter elkaar evenwijdig aan de straat gelegen vleugels onder zadel..

Consistorie met catechisatielokaal

Waterstal 7/K. Doormanstr
Oud Beijerland
Inleiding CONSISTORIE met catechisatielokaal, gebouwd omstreeks 1900 in een aan de Neo-Gotiek verwante bouwstijl. Het gebouw staat tegen d..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)