Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Statig pand ter breedte van vijf vensterassen, bestaande uit twee achter elkaar evenwijdig aan de straat gelegen vleugels onder zadeldak en met puntgevels opzij. Voorgevel van het thans tot postkantoo .. in Oud Beijerland

Woonhuis

Westvoorstraat 23
3262JP Oud Beijerland
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw 1800 eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Statig pand ter breedte van vijf vensterassen, bestaande uit twee achter elkaar evenwijdig aan de straat gelegen vleugels onder zadeldak en met puntgevels opzij. Voorgevel van het thans tot postkantoo ..

Statig PAND (XIXb) ter breedte van vijf vensterassen, bestaande uit twee achter elkaar evenwijdig aan de straat gelegen vleugels onder zadeldak en met puntgevels opzij. Voorgevel van het thans tot postkantoor dienende huis in XIXc gemoderniseerd met geprofileerde vensteromlijstingen en kroonlijst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31930
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Statig pand ter breedte van vijf vensterassen, bestaande uit twee achter elkaar evenwijdig aan de straat gelegen vleugels onder zadeldak en met puntgevels opzij. Voorgevel van het thans tot postkantoo .. in Oud Beijerland

Pand onder zadeldak tussen puntgevels. De puntgevel aan de straatzijde heeft een rollaag en zesruitsschuiframen

Westvoorstraat 28
Oud Beijerland
Pand (ca. 1800) onder zadeldak tussen puntgevels. De puntgevel aan de straatzijde heeft een rollaag en zesruitsschuiframen.

Raadhuis

Waterstal 1
Oud Beijerland
Raadhuis. In 1622 op een brug over het water van de Voorstraat gebouwd raadhuis op rechthoekige plattegrond met zadeldak tussen trapgevels. ..

Groot pand onder hoog, monumentaal schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. Voorgevel met lage bovenverdieping en kroonlijst; g ..

Westvoorstraat 14
Oud Beijerland
Groot pand (XVI ?) onder hoog, monumentaal schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. Voorgevel (XIX) met lage bovenver..

Pand achter eenvoudig bakstenen geveltje, aan de bovenzijde ingezwenkt en afgedekt door een hout kroonlijst. Geprofileerde houten vensteromlijstingen ..

Westvoorstraat 13
Oud Beijerland
Pand achter eenvoudig bakstenen geveltje (XVII ?), aan de bovenzijde ingezwenkt en afgedekt door een hout kroonlijst. Geprofileerde houten v..

Pand achter tot puntgevel gewijzigde en gepleisterde trapgevel van het Dordtse type met in de verdieping geprofileerde ontlastingsbogen, die zich toot ..

Westvoorstraat 12
Oud Beijerland
Pand achter tot puntgevel gewijzigde en gepleisterde trapgevel van het Dordtse type (XVII A) met in de verdieping geprofileerde ontlastingsb..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)