Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot pand onder hoog, monumentaal schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. Voorgevel met lage bovenverdieping en kroonlijst; gepleisterd bossagewerk in Oud Beijerland

Woonhuis

Westvoorstraat 14
3262JP Oud Beijerland
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 16e eeuw 1500 mogelijk 16e eeuw


Beschrijving van Groot pand onder hoog, monumentaal schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. Voorgevel met lage bovenverdieping en kroonlijst; gepleisterd bossagewerk

Groot pand (XVI ?) onder hoog, monumentaal schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. Voorgevel (XIX) met lage bovenverdieping en kroonlijst; gepleisterd bossagewerk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31929
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot pand onder hoog, monumentaal schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. Voorgevel met lage bovenverdieping en kroonlijst; gepleisterd bossagewerk in Oud Beijerland

Pand achter eenvoudig bakstenen geveltje, aan de bovenzijde ingezwenkt en afgedekt door een hout kroonlijst. Geprofileerde houten vensteromlijstingen ..

Westvoorstraat 13
Oud Beijerland
Pand achter eenvoudig bakstenen geveltje (XVII ?), aan de bovenzijde ingezwenkt en afgedekt door een hout kroonlijst. Geprofileerde houten v..

Pand achter tot puntgevel gewijzigde en gepleisterde trapgevel van het Dordtse type met in de verdieping geprofileerde ontlastingsbogen, die zich toot ..

Westvoorstraat 12
Oud Beijerland
Pand achter tot puntgevel gewijzigde en gepleisterde trapgevel van het Dordtse type (XVII A) met in de verdieping geprofileerde ontlastingsb..

Pand van parterre en verdieping onder schilddak met topschoorsteen. Eenvoudige lijstgevel van drie vensterassen, waarvan de linker, die de ingangspart ..

Westvoorstraat 11
Oud Beijerland
Pand van parterre en verdieping onder schilddak met topschoorsteen. Eenvoudige lijstgevel (XIXa) van drie vensterassen, waarvan de linker, d..

Pand in de rechter zijmuur, ter breedte van drie vensterassen en bestaande uit begane-grond en verdieping. Gesneden deuren en gesneden bovenlicht in l ..

Westvoorstraat 10
Oud Beijerland
PAND, gedateerd in de rechter zijmuur 1829, ter breedte van drie vensterassen en bestaande uit begane-grond en verdieping. Gesneden deuren e..

Pand ter breedte van drie vensterassen onder half schilddak. Parterre en verdieping. Lijstgevel met in de architraaf gesneden ornament in late Lod. XV ..

Westvoorstraat 8
Oud Beijerland
Pand ter breedte van drie vensterassen onder half schilddak. Parterre en verdieping. Lijstgevel (XIXa) met in de architraaf gesneden ornamen..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)