Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand achter eenvoudig bakstenen geveltje, aan de bovenzijde ingezwenkt en afgedekt door een hout kroonlijst. Geprofileerde houten vensteromlijstingen XIXc; onder de lijst twee sierankers in Oud Beijerland

Woonhuis

Westvoorstraat 13
3262JP Oud Beijerland
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 17e eeuw 1600 mogelijk 17e eeuw


Beschrijving van Pand achter eenvoudig bakstenen geveltje, aan de bovenzijde ingezwenkt en afgedekt door een hout kroonlijst. Geprofileerde houten vensteromlijstingen XIXc; onder de lijst twee sierankers

Pand achter eenvoudig bakstenen geveltje (XVII ?), aan de bovenzijde ingezwenkt en afgedekt door een hout kroonlijst. Geprofileerde houten vensteromlijstingen XIXc; onder de lijst twee sierankers. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31928
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand achter eenvoudig bakstenen geveltje, aan de bovenzijde ingezwenkt en afgedekt door een hout kroonlijst. Geprofileerde houten vensteromlijstingen XIXc; onder de lijst twee sierankers in Oud Beijerland

Pand achter tot puntgevel gewijzigde en gepleisterde trapgevel van het Dordtse type met in de verdieping geprofileerde ontlastingsbogen, die zich toot ..

Westvoorstraat 12
Oud Beijerland
Pand achter tot puntgevel gewijzigde en gepleisterde trapgevel van het Dordtse type (XVII A) met in de verdieping geprofileerde ontlastingsb..

Groot pand onder hoog, monumentaal schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. Voorgevel met lage bovenverdieping en kroonlijst; g ..

Westvoorstraat 14
Oud Beijerland
Groot pand (XVI ?) onder hoog, monumentaal schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. Voorgevel (XIX) met lage bovenver..

Pand van parterre en verdieping onder schilddak met topschoorsteen. Eenvoudige lijstgevel van drie vensterassen, waarvan de linker, die de ingangspart ..

Westvoorstraat 11
Oud Beijerland
Pand van parterre en verdieping onder schilddak met topschoorsteen. Eenvoudige lijstgevel (XIXa) van drie vensterassen, waarvan de linker, d..

Pand in de rechter zijmuur, ter breedte van drie vensterassen en bestaande uit begane-grond en verdieping. Gesneden deuren en gesneden bovenlicht in l ..

Westvoorstraat 10
Oud Beijerland
PAND, gedateerd in de rechter zijmuur 1829, ter breedte van drie vensterassen en bestaande uit begane-grond en verdieping. Gesneden deuren e..

Pand ter breedte van drie vensterassen onder half schilddak. Parterre en verdieping. Lijstgevel met in de architraaf gesneden ornament in late Lod. XV ..

Westvoorstraat 8
Oud Beijerland
Pand ter breedte van drie vensterassen onder half schilddak. Parterre en verdieping. Lijstgevel (XIXa) met in de architraaf gesneden ornamen..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)