Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand van parterre en verdieping onder schilddak met topschoorsteen. Eenvoudige lijstgevel van drie vensterassen, waarvan de linker, die de ingangspartij bevat, als risaliet is opgevat in Oud Beijerland

Woonhuis

Westvoorstraat 11
3262JP Oud Beijerland
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw 1800 eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand van parterre en verdieping onder schilddak met topschoorsteen. Eenvoudige lijstgevel van drie vensterassen, waarvan de linker, die de ingangspartij bevat, als risaliet is opgevat

Pand van parterre en verdieping onder schilddak met topschoorsteen. Eenvoudige lijstgevel (XIXa) van drie vensterassen, waarvan de linker, die de ingangspartij bevat, als risaliet is opgevat. Deur en bovenlicht geflankeerd door gecanneleerde pilasters; gestoken deurkalf. Boven het hoofdgestel van de deur gesneden draperie in late Lod. XVI-STIJL. Bovenvenster in geprofileerde houten omlijsting met oren. Stoep met obeliskvormige, hardstenen stoeppalen, waartussen kettingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31926
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand van parterre en verdieping onder schilddak met topschoorsteen. Eenvoudige lijstgevel van drie vensterassen, waarvan de linker, die de ingangspartij bevat, als risaliet is opgevat in Oud Beijerland

Pand achter tot puntgevel gewijzigde en gepleisterde trapgevel van het Dordtse type met in de verdieping geprofileerde ontlastingsbogen, die zich toot ..

Westvoorstraat 12
Oud Beijerland
Pand achter tot puntgevel gewijzigde en gepleisterde trapgevel van het Dordtse type (XVII A) met in de verdieping geprofileerde ontlastingsb..

Pand in de rechter zijmuur, ter breedte van drie vensterassen en bestaande uit begane-grond en verdieping. Gesneden deuren en gesneden bovenlicht in l ..

Westvoorstraat 10
Oud Beijerland
PAND, gedateerd in de rechter zijmuur 1829, ter breedte van drie vensterassen en bestaande uit begane-grond en verdieping. Gesneden deuren e..

Pand achter eenvoudig bakstenen geveltje, aan de bovenzijde ingezwenkt en afgedekt door een hout kroonlijst. Geprofileerde houten vensteromlijstingen ..

Westvoorstraat 13
Oud Beijerland
Pand achter eenvoudig bakstenen geveltje (XVII ?), aan de bovenzijde ingezwenkt en afgedekt door een hout kroonlijst. Geprofileerde houten v..

Groot pand onder hoog, monumentaal schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. Voorgevel met lage bovenverdieping en kroonlijst; g ..

Westvoorstraat 14
Oud Beijerland
Groot pand (XVI ?) onder hoog, monumentaal schilddak, dat aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. Voorgevel (XIX) met lage bovenver..

Pand ter breedte van drie vensterassen onder half schilddak. Parterre en verdieping. Lijstgevel met in de architraaf gesneden ornament in late Lod. XV ..

Westvoorstraat 8
Oud Beijerland
Pand ter breedte van drie vensterassen onder half schilddak. Parterre en verdieping. Lijstgevel (XIXa) met in de architraaf gesneden ornamen..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)