Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand in de rechter zijmuur, ter breedte van drie vensterassen en bestaande uit begane-grond en verdieping. Gesneden deuren en gesneden bovenlicht in late Lod. XVI-vormen, geflankeerd door verdiepte pi .. in Oud Beijerland

Woonhuis

Westvoorstraat 10
3262JP Oud Beijerland
Zuid Holland

Bouwjaar: 1829


Beschrijving van Pand in de rechter zijmuur, ter breedte van drie vensterassen en bestaande uit begane-grond en verdieping. Gesneden deuren en gesneden bovenlicht in late Lod. XVI-vormen, geflankeerd door verdiepte pi ..

PAND, gedateerd in de rechter zijmuur 1829, ter breedte van drie vensterassen en bestaande uit begane-grond en verdieping. Gesneden deuren en gesneden bovenlicht in late Lod. XVI-vormen, geflankeerd door verdiepte pilasters. Zesruits empireramen met gesneden wisseldorpels en middenstijlen. Geprofileerde vensteromlijstingen. Hardstenen plint; versierde hardstenen stoeppalen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31925
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand in de rechter zijmuur, ter breedte van drie vensterassen en bestaande uit begane-grond en verdieping. Gesneden deuren en gesneden bovenlicht in late Lod. XVI-vormen, geflankeerd door verdiepte pi .. in Oud Beijerland

Pand van parterre en verdieping onder schilddak met topschoorsteen. Eenvoudige lijstgevel van drie vensterassen, waarvan de linker, die de ingangspart ..

Westvoorstraat 11
Oud Beijerland
Pand van parterre en verdieping onder schilddak met topschoorsteen. Eenvoudige lijstgevel (XIXa) van drie vensterassen, waarvan de linker, d..

Pand ter breedte van drie vensterassen onder half schilddak. Parterre en verdieping. Lijstgevel met in de architraaf gesneden ornament in late Lod. XV ..

Westvoorstraat 8
Oud Beijerland
Pand ter breedte van drie vensterassen onder half schilddak. Parterre en verdieping. Lijstgevel (XIXa) met in de architraaf gesneden ornamen..

Pand achter tot puntgevel gewijzigde en gepleisterde trapgevel van het Dordtse type met in de verdieping geprofileerde ontlastingsbogen, die zich toot ..

Westvoorstraat 12
Oud Beijerland
Pand achter tot puntgevel gewijzigde en gepleisterde trapgevel van het Dordtse type (XVII A) met in de verdieping geprofileerde ontlastingsb..

Pand achter eenvoudig bakstenen geveltje, aan de bovenzijde ingezwenkt en afgedekt door een hout kroonlijst. Geprofileerde houten vensteromlijstingen ..

Westvoorstraat 13
Oud Beijerland
Pand achter eenvoudig bakstenen geveltje (XVII ?), aan de bovenzijde ingezwenkt en afgedekt door een hout kroonlijst. Geprofileerde houten v..

Pand achter eenvoudige, vijf vensterassen brede, gepleisterde lijstgevel

Westvoorstraat 7
Oud Beijerland
PAND achter eenvoudige, vijf vensterassen brede, gepleisterde lijstgevel, in huidige vorm waarschijnlijk XIXc. Parterre en twee verdiepingen..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)