Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand achter monumentale gepleisterde gevel van parterre, verdieping en attiekverdieping in Oud Beijerland

Woonhuis

Westvoorstraat 6
3262JP Oud Beijerland
Zuid Holland

Bouwjaar: tweede kwart 19e eeuw 1825 tweede kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand achter monumentale gepleisterde gevel van parterre, verdieping en attiekverdieping

Pand achter monumentale gepleisterde gevel van parterre, verdieping en attiekverdieping (XIXb). Breedte: vijf assen. De gevel horizontaal geleed door twee zware kroonlijsten en verticaal door pilasters tussen de vensters. Zesruitsschuiframen; smeedijzeren stophekken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31922
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand achter monumentale gepleisterde gevel van parterre, verdieping en attiekverdieping in Oud Beijerland

Pand achter eenvoudige, vijf vensterassen brede, gepleisterde lijstgevel

Westvoorstraat 7
Oud Beijerland
PAND achter eenvoudige, vijf vensterassen brede, gepleisterde lijstgevel, in huidige vorm waarschijnlijk XIXc. Parterre en twee verdiepingen..

Pand ter breedte van drie vensterassen onder half schilddak. Parterre en verdieping. Lijstgevel met in de architraaf gesneden ornament in late Lod. XV ..

Westvoorstraat 8
Oud Beijerland
Pand ter breedte van drie vensterassen onder half schilddak. Parterre en verdieping. Lijstgevel (XIXa) met in de architraaf gesneden ornamen..

Pand in de rechter zijmuur, ter breedte van drie vensterassen en bestaande uit begane-grond en verdieping. Gesneden deuren en gesneden bovenlicht in l ..

Westvoorstraat 10
Oud Beijerland
PAND, gedateerd in de rechter zijmuur 1829, ter breedte van drie vensterassen en bestaande uit begane-grond en verdieping. Gesneden deuren e..

Pand van parterre en verdieping onder schilddak met topschoorsteen. Eenvoudige lijstgevel van drie vensterassen, waarvan de linker, die de ingangspart ..

Westvoorstraat 11
Oud Beijerland
Pand van parterre en verdieping onder schilddak met topschoorsteen. Eenvoudige lijstgevel (XIXa) van drie vensterassen, waarvan de linker, d..

Pand achter tot puntgevel gewijzigde en gepleisterde trapgevel van het Dordtse type met in de verdieping geprofileerde ontlastingsbogen, die zich toot ..

Westvoorstraat 12
Oud Beijerland
Pand achter tot puntgevel gewijzigde en gepleisterde trapgevel van het Dordtse type (XVII A) met in de verdieping geprofileerde ontlastingsb..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)