Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenboerderij met stads aandoend dwars woongedeelte van parterre en verdieping onder schilddak met twee dakkapellen. De voorgevel, waarvan de kroonlijst is gewijzigd, telt vijf vensterassen en heeft .. in Oud Beijerland

Boerderij

Steenenstraat 2
3262JM Oud Beijerland
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1800 1800 ca. 1800


Beschrijving van Herenboerderij met stads aandoend dwars woongedeelte van parterre en verdieping onder schilddak met twee dakkapellen. De voorgevel, waarvan de kroonlijst is gewijzigd, telt vijf vensterassen en heeft ..

Herenboerderij (ca. 1800) met stads aandoend dwars woongedeelte van parterre en verdieping onder schilddak met twee dakkapellen. De voorgevel, waarvan de kroonlijst is gewijzigd, telt vijf vensterassen en heeft zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31918
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenboerderij met stads aandoend dwars woongedeelte van parterre en verdieping onder schilddak met twee dakkapellen. De voorgevel, waarvan de kroonlijst is gewijzigd, telt vijf vensterassen en heeft .. in Oud Beijerland

Kantongerecht

Steenenstraat 20
Oud Beijerland
Inleiding KANTONGERECHT, gebouwd in 1880-1882 in een aan het Eclecticisme verwante bouwstijl naar ontwerp van J.F. Metzelaar (1818-1897), r..

Voetgangersbrug

Korte Laning
Oud Beijerland
Inleiding Vaste VOETGANGERSBRUG gelegen over een brede sloot tussen de Korte Laning en het Laningpad nabij de Algemene Begraafplaats. De ui..

Dorpskerk. Kruiswerk

Waterstal 3
Oud Beijerland
Herv. Kerk. Kruiswerk uit 1650 met houten tongewelven op trekbalken, vergroot aan de oostzijde ca. 1925. Inventaris: preekstoel en doophek X..

Toren van de Nederdlands Hervormde Kerk

Waterstal 3
Oud Beijerland
Toren van de Ned. Herv. Kerk. Bakstenen toren (1604) in gotiserende vormen met slanke naaldspits. Eikenhouten klokkenstoel met gelui bestaan..

Consistorie met catechisatielokaal

Waterstal 7/K. Doormanstr
Oud Beijerland
Inleiding CONSISTORIE met catechisatielokaal, gebouwd omstreeks 1900 in een aan de Neo-Gotiek verwante bouwstijl. Het gebouw staat tegen d..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)