Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder zadeldak met aan de voorzijde Ysselstenen puntgevel met vlechtingen en sierankers. Negenruitsschuiframen in Oud Beijerland

Woonhuis

Oost-Voorstraat 40
3262JE Oud Beijerland
Zuid Holland

Bouwjaar: mogelijk 17e eeuw 1600 mogelijk 17e eeuw


Beschrijving van Pand onder zadeldak met aan de voorzijde Ysselstenen puntgevel met vlechtingen en sierankers. Negenruitsschuiframen

Pand (XVII ?) onder zadeldak met aan de voorzijde Ysselstenen puntgevel met vlechtingen en sierankers. Negenruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31917
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder zadeldak met aan de voorzijde Ysselstenen puntgevel met vlechtingen en sierankers. Negenruitsschuiframen in Oud Beijerland

Raadhuis

Waterstal 1
Oud Beijerland
Raadhuis. In 1622 op een brug over het water van de Voorstraat gebouwd raadhuis op rechthoekige plattegrond met zadeldak tussen trapgevels. ..

Dorpskerk. Kruiswerk

Waterstal 3
Oud Beijerland
Herv. Kerk. Kruiswerk uit 1650 met houten tongewelven op trekbalken, vergroot aan de oostzijde ca. 1925. Inventaris: preekstoel en doophek X..

Toren van de Nederdlands Hervormde Kerk

Waterstal 3
Oud Beijerland
Toren van de Ned. Herv. Kerk. Bakstenen toren (1604) in gotiserende vormen met slanke naaldspits. Eikenhouten klokkenstoel met gelui bestaan..

Pand onder zadeldak tussen puntgevels. De puntgevel aan de straatzijde heeft een rollaag en zesruitsschuiframen

Westvoorstraat 28
Oud Beijerland
Pand (ca. 1800) onder zadeldak tussen puntgevels. De puntgevel aan de straatzijde heeft een rollaag en zesruitsschuiframen.

Statig pand ter breedte van vijf vensterassen, bestaande uit twee achter elkaar evenwijdig aan de straat gelegen vleugels onder zadeldak en met puntge ..

Westvoorstraat 23
Oud Beijerland
Statig PAND (XIXb) ter breedte van vijf vensterassen, bestaande uit twee achter elkaar evenwijdig aan de straat gelegen vleugels onder zadel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)