Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Johannahoeve in Oud Beijerland

Boerderij

Kwakscheweg 6
3261LG Oud Beijerland
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 17e eeuw 1600 eerste helft 17e eeuw

(1 recensie)

Beschrijving van Johannahoeve

Johannahoeve. Monumentale boerderij met woon- en bedrijfsgedeelte onder een hoog zadeldak, dat met riet gedekt is. Bakstenen voorgevel (XVII A) met in de top oude kozijnen met luiken en in de begane-grond vensters met zesruitsschuiframen. De schuur heeft zijwanden van gepotdekselde houten delen. Op een steen in de voorgevel: "anno 1804", doelend op een verbouwing. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31916
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen (1)

Johannahoeve
4
Recensie door: ()
Klopt het dat in de jaren 20 van de vorige eeuw een familie de koning in de Johanna hoeve heeft gewoond? Of ene Marinus de koning?
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Johannahoeve in Oud Beijerland

Hoeve "Eve Ver"

Brabersweg 4
Mijnsheerenland (Gemeente Binnenmaas)
Hoeve "Eve Ver". Boerderij uit 1724 (in de geveltop gedateerd) met rechthoekig woongedeelte onder zadeldak met aan de voorzijde een puntgeve..

Hoeve "Kreekestein"

1e Kruisweg 35
Oud Beijerland
Hoeve 'Kreekestein'. Langwerpige HOFSTEDE (XIXa?); het woon- en bedrijfsgedeelte onder een doorlopend strodak. In de linkergevel van de deel..

Voetgangersbrug

Korte Laning
Oud Beijerland
Inleiding Vaste VOETGANGERSBRUG gelegen over een brede sloot tussen de Korte Laning en het Laningpad nabij de Algemene Begraafplaats. De ui..

Kantongerecht

Steenenstraat 20
Oud Beijerland
Inleiding KANTONGERECHT, gebouwd in 1880-1882 in een aan het Eclecticisme verwante bouwstijl naar ontwerp van J.F. Metzelaar (1818-1897), r..

Herenboerderij met stads aandoend dwars woongedeelte van parterre en verdieping onder schilddak met twee dakkapellen. De voorgevel, waarvan de kroonli ..

Steenenstraat 2
Oud Beijerland
Herenboerderij (ca. 1800) met stads aandoend dwars woongedeelte van parterre en verdieping onder schilddak met twee dakkapellen. De voorgeve..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)