Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Koetshuis, oorspronkelijk behorend bij pand West-Voorstraat 7. Rechthoekige plattegrond, met schilddak. Aan de straatzijde drie ingangspoorten. Aan de tuinzijde de oorspronkelijke rondbogige toegang in Oud Beijerland

Kasteel Buitenplaats

Kerkstraat 17
3262PG Oud Beijerland
Zuid Holland

Bouwjaar: 1843


Beschrijving van Koetshuis, oorspronkelijk behorend bij pand West-Voorstraat 7. Rechthoekige plattegrond, met schilddak. Aan de straatzijde drie ingangspoorten. Aan de tuinzijde de oorspronkelijke rondbogige toegang

Koetshuis uit 1843, oorspronkelijk behorend bij pand West-Voorstraat 7. Rechthoekige plattegrond, met schilddak. Aan de straatzijde drie ingangspoorten. Aan de tuinzijde de oorspronkelijke rondbogige toegang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31914
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Koetshuis, oorspronkelijk behorend bij pand West-Voorstraat 7. Rechthoekige plattegrond, met schilddak. Aan de straatzijde drie ingangspoorten. Aan de tuinzijde de oorspronkelijke rondbogige toegang in Oud Beijerland

Pand achter eenvoudige, vijf vensterassen brede, gepleisterde lijstgevel

Westvoorstraat 7
Oud Beijerland
PAND achter eenvoudige, vijf vensterassen brede, gepleisterde lijstgevel, in huidige vorm waarschijnlijk XIXc. Parterre en twee verdiepingen..

Pand ter breedte van drie vensterassen onder half schilddak. Parterre en verdieping. Lijstgevel met in de architraaf gesneden ornament in late Lod. XV ..

Westvoorstraat 8
Oud Beijerland
Pand ter breedte van drie vensterassen onder half schilddak. Parterre en verdieping. Lijstgevel (XIXa) met in de architraaf gesneden ornamen..

Pand in de rechter zijmuur, ter breedte van drie vensterassen en bestaande uit begane-grond en verdieping. Gesneden deuren en gesneden bovenlicht in l ..

Westvoorstraat 10
Oud Beijerland
PAND, gedateerd in de rechter zijmuur 1829, ter breedte van drie vensterassen en bestaande uit begane-grond en verdieping. Gesneden deuren e..

Pand van parterre en verdieping onder schilddak met topschoorsteen. Eenvoudige lijstgevel van drie vensterassen, waarvan de linker, die de ingangspart ..

Westvoorstraat 11
Oud Beijerland
Pand van parterre en verdieping onder schilddak met topschoorsteen. Eenvoudige lijstgevel (XIXa) van drie vensterassen, waarvan de linker, d..

Pand achter monumentale gepleisterde gevel van parterre, verdieping en attiekverdieping

Westvoorstraat 6
Oud Beijerland
Pand achter monumentale gepleisterde gevel van parterre, verdieping en attiekverdieping (XIXb). Breedte: vijf assen. De gevel horizontaal ge..

Kaart & Routeplanner