Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met trapgevel van het Dordtse type met geblokte ontlastingsbogen, in de verdieping rutend op muurstijlen op Jonische kapiteeltjes met koppen tussen de vensters. Geprofileerde natuurstenen waterli .. in Oud Beijerland

Woonhuis

Havendam 8
3262AE Oud Beijerland
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 17e eeuw 1600 eerste helft 17e eeuw


Beschrijving van Pand met trapgevel van het Dordtse type met geblokte ontlastingsbogen, in de verdieping rutend op muurstijlen op Jonische kapiteeltjes met koppen tussen de vensters. Geprofileerde natuurstenen waterli ..

PAND met trapgevel (XVII A) van het Dordtse type met geblokte ontlastingsbogen, in de verdieping rutend op muurstijlen op Jonische kapiteeltjes met koppen tussen de vensters. Geprofileerde natuurstenen waterlijsten, toppilaster op maskerconsoles, sierankers. Vensters met schuiframen XIXb, gestoken deurkalf, stoephek met palen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31910
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met trapgevel van het Dordtse type met geblokte ontlastingsbogen, in de verdieping rutend op muurstijlen op Jonische kapiteeltjes met koppen tussen de vensters. Geprofileerde natuurstenen waterli .. in Oud Beijerland

Pand met eenvoudige trapgevel, de top voorzien van bakstenen lijsten; de zoldervensters gedekt door platte ontlastingsbogen

Havendam 7
Oud Beijerland
Pand met eenvoudige trapgevel (XVII A), de top voorzien van bakstenen lijsten; de zoldervensters gedekt door platte ontlastingsbogen. Sieran..

Pand met brede, gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten en rechte lijst. Geprofileerde houten vensteromlijstingen; halfronde zoldervensters, waar ..

Havendam 5
Oud Beijerland
Pand met brede, gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten en rechte lijst (midden XIX). Geprofileerde houten vensteromlijstingen; halfron..

Pand met lijstgevel twee vensterassen breed. Geprofileerde houten vensteromlijstingen. Gietijzeren stoephek met hardstenen palen. Ouder pand met schil ..

Havendam 15
Oud Beijerland
Pand met lijstgevel (XIXc) twee vensterassen breed. Geprofileerde houten vensteromlijstingen. Gietijzeren stoephek met hardstenen palen. Oud..

Pand met eenvoudige lijstgevel ter breedte van drie vensterassen. Geprofileerde houten vensteromlijstingen. Stoep met hardstenen palen aan weerskanten

Havendam 16
Oud Beijerland
Pand met eenvoudige lijstgevel(XIXc) ter breedte van drie vensterassen. Geprofileerde houten vensteromlijstingen. Stoep met hardstenen palen..

Pand achter Ysselstenen gevel met houten kroonlijst. Boven de vensters rode strekken. Gestoken deurkalf; zes- en vierruitsschuiframen; deur met panele ..

Havendam 24
Oud Beijerland
Pand achter Ysselstenen gevel met houten kroonlijst, eerste helft 19e eeuw. Boven de vensters rode strekken. Gestoken deurkalf; zes- en vier..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)