Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oorspronkelijk boerderij met aan de voorzijde lijstgevel met ingezwenkte zijkanten. Zoldervensters met twintigruitsroedenverdeling in de vensters in Oud Alblas

Boerderij

Dorpsstraat 58
2969AD Oud Alblas (gemeente Graafstroom)
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Oorspronkelijk boerderij met aan de voorzijde lijstgevel met ingezwenkte zijkanten. Zoldervensters met twintigruitsroedenverdeling in de vensters

Oorspronkelijk boerderij (XIX A) met aan de voorzijde lijstgevel met ingezwenkte zijkanten. Zoldervensters met twintigruitsroedenverdeling in de vensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31892
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oorspronkelijk boerderij met aan de voorzijde lijstgevel met ingezwenkte zijkanten. Zoldervensters met twintigruitsroedenverdeling in de vensters in Oud Alblas

Toren van de Nederlands Hervormde Kerk

Dorpsstraat 52
Oud Alblas (Gemeente Graafstroom)
TOREN van de Ned. Herv. Kerk. Forse bakstenen toren omstreeks 1400, waarvan het bovendeel versierd is met nissen, waarin bakstenen vorktrac..

Dwarshuis van begane-grond met zadeldak tussen klokgevels

Dorpsstraat 54
Oud Alblas (Gemeente Graafstroom)
Dwarshuis van begane-grond met zadeldak tussen klokgevels, midden XIX. Aan de voorzijde een lijstgevel, waarin deuromlijsting met consoles e..

Nederlands Hervormde Kerk

Dorpsstraat 50
Oud Alblas (Gemeente Graafstroom)
NED. HERV. KERK. Uit het midden van de 19e eeuw daterende, sobere zaalkerk. In de kerk een preekstoel uit de 17e eeuw. Orgel met twee kla..

Pand met zadeldak tussen tuitgevels

Brugstraat 2
Oud Alblas (Gemeente Graafstroom)
Pand, blijkens gevelsteen uit 1846, met zadeldak tussen tuitgevels, waarvan de achterste het bekronende houten fronton heeft bewaard.

Aan de achterzijde van het pand een houten schuur onder zadeldak en met gesneden gevelbekroning.

Brugstraat 7
Oud Alblas (Gemeente Graafstroom)
Aan de achterzijde van het pand Brugstraat 3 een houten schuur uit 19e eeuw, onder zadeldak en met gesneden gevelbekroning.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)