Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met dwars woonhuis onder rieten dak. Losstaande houten schuur in Ottoland

Boerderij

A 128
2975BE Ottoland (gemeente Graafstroom)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij met dwars woonhuis onder rieten dak. Losstaande houten schuur

BOERDERIJ, in oorsprong XVII, met dwars woonhuis onder rieten dak. De linkerzijde heeft belangrijke details van de oorspronkelijke toestand behouden: zijtopgevel met hoekblokken, geprofileerde dekplaten, smalle vensters met ontlastingsboogjes en zeven sierankers; aan de voorzijde twee vensters, waarvan het linker met geblokte ontlastingsboog, omgeven door vier sierankers. Opkamer, waaronder getoogde keldervensters met getorste diefijzers. Losstaande houten schuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31881
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met dwars woonhuis onder rieten dak. Losstaande houten schuur in Ottoland

Huisterp

-
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
Huisterp. Datering: Middeleeuwen. Het monument is van wetenschappelijke- en cultuurhistorische betekenis.

De Hoef

A 127
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
'De Hoef', 17e eeuwse BOERDERIJ onder rieten wolfdak. Rechts uitgebouwde onderkelderde zijkamer, waarvan het rieten dak aansluit tegen een ..

Het Hoge Huis

B 30
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
Monumentale HOFSTEDE 'Het Hoge Huis', in oorsprong XVIII A (?) met brede voorgevel van het woonhuis, dat grotendeels als opkamer is opgevat ..

Gedeelte van een schilderachtige hoeve. Achterhuis met opzij een puntgevel met sierankers en een stal met hoog, rieten schilddak en baanderdeuren onde ..

A 94
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
Gedeelte van een schilderachtige hoeve (in oorsprong XVII). ACHTERHUIS met opzij een puntgevel met sierankers (XVII) EN een STAL met hoog, ..

Gedeelte van een schilderachtige hoeve. Langwerpig, dwars woonhuis onder rieten zadeldak tussen puntgevels met links een opkamer, waaronder getoogde k ..

A 92
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
Gedeelte van een schilderachtige hoeve (in oorsprong XVII). Langwerpig, dwars WOONHUIS onder rieten zadeldak tussen puntgevels met links ee..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)