Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gedeelte van een schilderachtige hoeve. Langwerpig, dwars woonhuis onder rieten zadeldak tussen puntgevels met links een opkamer, waaronder getoogde keldervensters. Gedeeltelijk nog vensters met klein .. in Ottoland

Boerderij

A 92
2975BD Ottoland (gemeente Graafstroom)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1650-1700


Beschrijving van Gedeelte van een schilderachtige hoeve. Langwerpig, dwars woonhuis onder rieten zadeldak tussen puntgevels met links een opkamer, waaronder getoogde keldervensters. Gedeeltelijk nog vensters met klein ..

Gedeelte van een schilderachtige hoeve (in oorsprong XVII). Langwerpig, dwars WOONHUIS onder rieten zadeldak tussen puntgevels met links een opkamer, waaronder getoogde keldervensters. Gedeeltelijk nog vensters met kleine roedenverdeling. Vormt een geheel met het buurnummer A 94. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31879
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gedeelte van een schilderachtige hoeve. Langwerpig, dwars woonhuis onder rieten zadeldak tussen puntgevels met links een opkamer, waaronder getoogde keldervensters. Gedeeltelijk nog vensters met klein .. in Ottoland

Gedeelte van een schilderachtige hoeve. Achterhuis met opzij een puntgevel met sierankers en een stal met hoog, rieten schilddak en baanderdeuren onde ..

A 94
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
Gedeelte van een schilderachtige hoeve (in oorsprong XVII). ACHTERHUIS met opzij een puntgevel met sierankers (XVII) EN een STAL met hoog, ..

Grote boerderij met monumentaal bouwlichaam, bestaande uit een woonhuis met brede puntgevel en een hogere stal, beide onder een doorlopend rieten zade ..

A 80
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
Grote BOERDERIJ (XIXc) met monumentaal bouwlichaam, bestaande uit een woonhuis met brede puntgevel en een hogere stal, beide onder een doorl..

Boerderij, met rieten zadeldak, puntgevel met vlechtingen, links een uitbouw onder pannen zadeldak en in de rechter zijgevel baanderdeuren onder riete ..

A 78
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
BOERDERIJ ca. 1800, met rieten zadeldak, puntgevel met vlechtingen, links een uitbouw onder pannen zadeldak en in de rechter zijgevel baande..

Hervormde kerk

A 59
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
Ned. Herv. KERK. Eenvoudig bouwwerk op rechthoekige plattegrond met hoog zadeldak tussen puntgevels en klokketorentje boven de westgevel. ..

De Hoef

A 127
Ottoland (Gemeente Graafstroom)
'De Hoef', 17e eeuwse BOERDERIJ onder rieten wolfdak. Rechts uitgebouwde onderkelderde zijkamer, waarvan het rieten dak aansluit tegen een ..

Kaart & Routeplanner