Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee panden onder lang zadeldak evenwijdig aan de straat tussen topgevels met topschoorsteen en ankers met initialen in Ureterp

Woonhuis

Weibuorren 60
9247BC Ureterp (gemeente Opsterland)
Friesland

Bouwjaar: 1801


Beschrijving van Twee panden onder lang zadeldak evenwijdig aan de straat tussen topgevels met topschoorsteen en ankers met initialen

Twee panden onder lang zadeldak evenwijdig aan de straat tussen topgevels met topschoorsteen en ankers met initialen 1801. Alle vensters met kleine ruiter tussen roeden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31867
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee panden onder lang zadeldak evenwijdig aan de straat tussen topgevels met topschoorsteen en ankers met initialen in Ureterp

Sint-Petruskerk

Selmien East 47
Ureterp (Gemeente Opsterland)
Middeleeuws kerkgebouw, laat 13e eeuws; het koor later rechtgesloten. Inwendig nissengeleding als in de v.m. kerk te Siegerswoude. In de ker..

Sint-Petruskerk, toren

Selmien East 47
Ureterp (Gemeente Opsterland)
Toren Herv. Kerk. Zware westtoren, laat 13e eeuws.

Beter Wonen, zes arbeiderswoningen

Beter Wonen 22-32
Drachten (Gemeente Smallingerland)
Inleiding Het woningblok bestaande uit zes ARBEIDERSWONINGEN is onderdeel van het arbeidersbuurtje "Beter Wonen". Het complex ligt rond een..

Beter Wonen, acht arbeiderswoningen

Beter Wonen 50-64
Drachten (Gemeente Smallingerland)
Inleiding Het woningblok bestaande uit acht ARBEIDERSWONINGEN is onderdeel van het arbeidersbuurtje "Beter Wonen". Het complex ligt rond ee..

Beter Wonen, negen arbeiderswoningen

Beter Wonen 25-41
Drachten (Gemeente Smallingerland)
Inleiding Het woningblok bestaande uit negen ARBEIDERSWONINGEN is onderdeel van het arbeidersbuurtje "Beter Wonen". Het complex ligt rond e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)