Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Keuterijtje met voorhuis tegen topgevel met vensters met roedenverdeling, vlechtingen en kleine lichtopeningen onder rieten zadeldak met schoorsteen in Hemrik

Boerderij

Himrikerpaed 1
8409JM Hemrik (gemeente Opsterland)
Friesland

Bouwjaar: mog. 18e eeuw 1800 mog. 18e eeuw


Beschrijving van Keuterijtje met voorhuis tegen topgevel met vensters met roedenverdeling, vlechtingen en kleine lichtopeningen onder rieten zadeldak met schoorsteen

Keuterijtje, waarvan het voorhuis een riet gedekt zadeldak heeft tegen topgevel met schoorsteen. Vensters met roedenverdeling; top met vlechtingen langs de zijden en kleine lichtopeningen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31855
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Keuterijtje met voorhuis tegen topgevel met vensters met roedenverdeling, vlechtingen en kleine lichtopeningen onder rieten zadeldak met schoorsteen in Hemrik

Hallenhuisboerderij met zesruitsvensters en op twee lichtopeningen na gesloten topgevel onder rieten dak

Himrikerpaed 4
Hemrik (Gemeente Opsterland)
Kleine boerderij van het hallehuistype onder rieten dak; in de voortopgevel zesruitsvensters; top overigens gesloten op twee zeer kleine lic..

Witte Kerk, hervormde kerk op kerkhof met klokkenstoel

Binnenwei 22
Hemrik (Gemeente Opsterland)
Herv. Kerk op verhoogd omheind kerkhof. Eenbeukig kerkgebouw van middeleeuwse oorsprong. In de kerk een 17e eeuwse preekstoelkuip. Klokke..

Watertoren

De Buorren 149
Lippenhuizen (Gemeente Opsterland)
Inleiding De 44,25 meter hoge WATERTOREN die zich ten oosten van Lippenhuizen bevindt, is in 1932 in een zakelijk-expressionistische stijl ..

Watertoren, erfafscheiding

De Buorren 149
Lippenhuizen (Gemeente Opsterland)
Inleiding De ERFSCHEIDING van het terrein van de watertoren bij Lippenhuizen, is gelijktijdig met de bouw van de toren in 1932 geconstrueer..

Hervormde kerk

De Buorren 30
Lippenhuizen (Gemeente Opsterland)
Herv. Kerk op verhoogd omheind kerkhof. Eenvoudig kerkgebouw uit 1743 met halfrond gesloten vensters in door lisenen gevormde spaarvelden. ..

Kaart & Routeplanner