Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met zadeldak tegen halsgevel met gebeeldhouwde klauwstukken en bekroning in de Friese Lodewijk XIV-stijl in Gorredijk

Woonhuis

Hoofdstraat 42
8401CA Gorredijk (gemeente Opsterland)
Friesland


Beschrijving van Pand met zadeldak tegen halsgevel met gebeeldhouwde klauwstukken en bekroning in de Friese Lodewijk XIV-stijl

Pand met zadeldak tegen halsgevel met rijk gebeeldhouwde klauwstukken en bekroning in de Friese Lodewijk XIV-stijl. Lambrequins onder de klauwstukken en het topvenster. In de top twee sierankers; op de verdieping en in de top zesruitsvensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31846
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met zadeldak tegen halsgevel met gebeeldhouwde klauwstukken en bekroning in de Friese Lodewijk XIV-stijl in Gorredijk

Pand onder zadeldak tegen klokgevel met gebeeldhouwde aanzetkrullen, lijst en bekroning

Hoofdstraat 40
Gorredijk (Gemeente Opsterland)
Pand onder zadeldak tegen klokgevel met gebeeldhouwde aanzetkrullen, lijst en bekroning, waarin de initialen J.F. en J.J. Onder de aanzetkr..

Pand onder zadeldak tegen klokgevel met gebeeldhouwde aanzetkrullen en deklijsten en in de gezwenkte bekroning een wapencartouche

Hoofdstraat 24
Gorredijk (Gemeente Opsterland)
Pand onder zadeldak tegen klokgevel met gebeeldhouwde aanzetkrullen en deklijsten; in de gezwenkte bekroning wapencartouche.

Fors pand met verdieping en twee zolders onder diep zadeldak tegen puntgevel

Molenwal 3
Gorredijk (Gemeente Opsterland)
Fors pand met verdieping en twee zolders onder diep zadeldak tegen puntgevel. Aan de voet van de gevelpunt aanzetkrullen en jaartal cartouc..

Voorm. hervormde kerk, muurresten met herdenkings- en wapenstenen en kerkvloer met grafzerken

Kerkewal 9
Gorredijk (Gemeente Opsterland)
Herv. Kerk. Kerkgebouw wegens zes herdenkings- en wapenstenen in de gevel; en wegens inventaris, bestaande uit 17e eeuwse preekstoel met ac..

Pand met twee verdiepingen onder zadeldak tegen klokgevel met gebeeldhouwde aanzetkrullen, deklijst en bekroning met voorstelling van passer, driehoek ..

Hoofdstraat 41
Gorredijk (Gemeente Opsterland)
Pand met twee verdiepingen onder zadeldak tegen klokgevel met gebeeldhouwde aanzetkrullen, deklijst en bekroning waarin een passer, driehoek..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)