Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kop-rompboerderij met onderkelderd voorhuis en houten beschieting met sierlijst boven de inrit van de schuur in Gorredijk

Boerderij

Dwersfeart 11
8401BD Gorredijk (gemeente Opsterland)
Friesland


Beschrijving van Kop-rompboerderij met onderkelderd voorhuis en houten beschieting met sierlijst boven de inrit van de schuur

Boerderij van het kop-romptype, het voorhuis onderkelderd, boven de inrit van de schuur houten beschieting met sierlijst. Indeling van kelderluiken, vensters en lichtopeningen in de top van het voorhuis origineel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31842
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kop-rompboerderij met onderkelderd voorhuis en houten beschieting met sierlijst boven de inrit van de schuur in Gorredijk

Kerk van Kortezwaag

De Leijen 29
Gorredijk (Gemeente Opsterland)
Hervormde Kerk op de omheind kerkhof. Blijkens jaartal op de westgevel in 1797 opgetrokken eenvoudig kerkgebouw met dakruiter en portaal uit..

Woning onder hoog zadeldak tegen topgevel waarin twee smalle hoge vensters, twee gevelstenen en negen sierankers

Brouwerswâl 68
Gorredijk (Gemeente Opsterland)
Woning onder hoog zadeldak tegen topgevel waarin twee smalle hoge vensters en twee gevelstenen, benevens negen sierankers. Ook in de beganeg..

Diep pand met volledige verdieping onder zadeldak met voor- en achterschild en hoge zesruitsvensters in voor- en zijgevel

Langewâl 52
Gorredijk (Gemeente Opsterland)
Diep pand met volledige verdieping onder zadeldak met voor- en achterschild. In voor- en zijgevel hoge zesruitsvensters. Dit pand behoorde b..

Algemene Begraafplaats, toegangshek

Hegedyk 20
Gorredijk (Gemeente Opsterland)
Inleiding Het HEK op de grachtdam van de begraafplaats is ontworpen in een expressionistische trant. Het ontwerp is vermoedelijk van de gem..

Woonhuis in Vernieuwingsstijl

Hegedyk 7
Gorredijk (Gemeente Opsterland)
Inleiding Het grote WOONHUIS is gelegen op een ruim, gedeeltelijk opgehoogd perceel met borderbeplanting. De hoofdvorm van het pand is comp..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)