Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woning onder zadeldak tussen topgevels waarvan de voorste beëindigd door forse schoorsteen in Beetsterzwaag

Woonhuis

Kerkepad West 1
9244GD Beetsterzwaag (gemeente Opsterland)
Friesland


Beschrijving van Woning onder zadeldak tussen topgevels waarvan de voorste beëindigd door forse schoorsteen

Woning onder zadeldak tussen topgevels; waarvan de voorste eindigt in een forse schoorsteen. Vensters met roedenindeling en kleine lichtopeningen in de top, die door middel van vlechtingen afgeschuind is. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31834
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woning onder zadeldak tussen topgevels waarvan de voorste beëindigd door forse schoorsteen in Beetsterzwaag

Kop-rompboerderijtje

Kerkepad West 2
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Omschrijving onderdeel 1. Het KOP-ROMPBOERDERIJTJE bestaat uit een lang voorhuis met zadeldak en topgevel, dat aan de achterzijde is ingest..

Bakhuis

Kerkepad West 2
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Omschrijving onderdeel 2. Laatnegentiende-eeuws BAKHUISJE, circa 2 meter ten westen van de boerderijromp gelegen. Het huisje is opgetrokken..

Wagenschuur

Kerkepad West 2
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Omschrijving onderdeel 3. Laatnegentiende-eeuwse WAGENSCHUUR, gelegen ten noordwesten van de boerderijromp, op de grens van de perceelsverh..

Boerderij met als dwarshuis terzijde voor de schuur gebouwd voorhuis met sierlijst, dakkapel en hoekschoorstenen met borden

Beetsterweg 13
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Boerderij waarvan het voorhuis als dwarshuis terzijde voor de schuur is gebouwd. Linkerhelft van voorhuis onderkelderd, kap met twee schoors..

Hoarnleger 1 't Hoarnleger

Beetsterweg 16
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Inleiding De STELP, thans woonboerderij, met gedeeltelijk ingebouwde kleine koestal ligt op een ruim omgracht erf met op de hoeken daarvan ..

Kaart & Routeplanner