Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee woningen onder dwars zadeldak tussen topgevels met beitelingen met gemeenschappelijke schoorsteen met bord in Beetsterzwaag

Woonhuis

Hoofdstraat 30
9244CN Beetsterzwaag (gemeente Opsterland)
Friesland

Bouwjaar: mog. 18e eeuw 1800 mog. 18e eeuw


Beschrijving van Twee woningen onder dwars zadeldak tussen topgevels met beitelingen met gemeenschappelijke schoorsteen met bord

Twee woningen onder dwars zadeldak tussen topgevels met beitelingen. Een gemeenschappelijke schoorsteen met bord midden op de nok. Vier vensters met 24 ruiten ieder. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31826
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee woningen onder dwars zadeldak tussen topgevels met beitelingen met gemeenschappelijke schoorsteen met bord in Beetsterzwaag

Raadhuis Voorm. raadhuis

Hoofdstraat 17
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Raadhuis. Blokvormig pand met verdieping, de gevels afgesloten door omgaande kroonlijst; acht en zesruitsvensters met blinden. Omlijst sma..

School Voorm. school

Hoofdstraat 24
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Voormalige school in rechthoekige acht raamtraveeen breed, diep gebouw onder zadeldak met voor- en achterschilden; het inwendige is door een..

Secretarie Voorm. secretarie

Hoofdstraat 23
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Secretarie. Ondiep pand met verdieping onder schilddak met twee hoekschoorstenen waarop bord; lagere achterbouw onder haaks op het hoofdgeb..

Eysingahûs

Hoofdstraat 46
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Deftig woonhuis met verdieping, de gevels geheel gepleisterd en gevat tussen hoekpilasters. Onder de goot consoles met maskers en spaarvelde..

Lyndenstein, hekwerken

Hoofdstraat 3
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Omschrijving onderdeel 6: HEKWERKEN Over de gehele breedte van het voorterrein (hoofgebouw en bijgebouw 1913) staat een HEKWERK (vermoedel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)