Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met als dwarshuis terzijde voor de schuur gebouwd voorhuis met sierlijst, dakkapel en hoekschoorstenen met borden in Beetsterzwaag

Boerderij

Beetsterweg 13
9244GC Beetsterzwaag (gemeente Opsterland)
Friesland


Beschrijving van Boerderij met als dwarshuis terzijde voor de schuur gebouwd voorhuis met sierlijst, dakkapel en hoekschoorstenen met borden

Boerderij waarvan het voorhuis als dwarshuis terzijde voor de schuur is gebouwd. Linkerhelft van voorhuis onderkelderd, kap met twee schoorstenen waarop borden; boven de ingang dakkapel met houten sierlijst. Oude deur en gietijzeren versiering in het bovenlicht. Schuur met rieten dekking. Zie tevens de overwegingen bij het Koninklijk besluit no 18 van 30 oktober 1978 inzake de plaatsing op de vastgestelde lijst, waarin is bepaald dat uitsluitend het hoofdgebouw, bestaande uit voorhuis, hoofdschuur en dwars daarop aansluitende bijschuur, op de lijst wordt geplaatst. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31812
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met als dwarshuis terzijde voor de schuur gebouwd voorhuis met sierlijst, dakkapel en hoekschoorstenen met borden in Beetsterzwaag

Bakhuis

Kerkepad West 2
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Omschrijving onderdeel 2. Laatnegentiende-eeuws BAKHUISJE, circa 2 meter ten westen van de boerderijromp gelegen. Het huisje is opgetrokken..

Wagenschuur

Kerkepad West 2
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Omschrijving onderdeel 3. Laatnegentiende-eeuwse WAGENSCHUUR, gelegen ten noordwesten van de boerderijromp, op de grens van de perceelsverh..

Kop-rompboerderijtje

Kerkepad West 2
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Omschrijving onderdeel 1. Het KOP-ROMPBOERDERIJTJE bestaat uit een lang voorhuis met zadeldak en topgevel, dat aan de achterzijde is ingest..

Woning onder zadeldak tussen topgevels waarvan de voorste beëindigd door forse schoorsteen

Kerkepad West 1
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Woning onder zadeldak tussen topgevels; waarvan de voorste eindigt in een forse schoorsteen. Vensters met roedenindeling en kleine lichtopen..

Fockensstate

Beetsterweg 2
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Fockensstate. Belangrijk gesitueerde en op een ruim eigen, gedeeltelijk nog omgracht terrein gelegen kop-hals-romp boerderij, die zich in ha..

Kaart & Routeplanner


Foto's (14)

Alle 14 foto's weergeven