Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woning met zesruitsvensters en kleine topvensters onder breed zadeldak met topschoorsteen met bord en stal in het verlengde van de woning in Bakkeveen

Boerderij

Weverswâl 13
9243JL Bakkeveen (gemeente Opsterland)
Friesland

Bouwjaar: 1753


Beschrijving van Woning met zesruitsvensters en kleine topvensters onder breed zadeldak met topschoorsteen met bord en stal in het verlengde van de woning

Woning met stal in het verlengde daarvan en onder breed zadeldak. In de gevel zesruitsvensters; kleine topvensters; topschoorsteen met bord. Op de schoorsteen jaartalanker 1753. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31809
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woning met zesruitsvensters en kleine topvensters onder breed zadeldak met topschoorsteen met bord en stal in het verlengde van de woning in Bakkeveen

Kop-hals-rompboerderij met lang voorhuis met brede topgevel aan de wegzijde en met topschoorsteen met bord

Foarwurker Wei 5
Bakkeveen (Gemeente Opsterland)
Boerderij van het kop-hals-romptype met lang voorhuis dat gaaf bewaard is gebleven. Brede topgevel aan de wegzijde met drie zesruitsvensters..

Slotplaats 2 De Slotplaats, zonnewijzer

Foarwurker Wei 3
Bakkeveen (Gemeente Opsterland)
Inleiding De ZONNEWIJZER, gedateerd 1750, bevindt zich in de verdiepte voortuin van het voormalige landhuis 'De Slotplaats'. Het is gedeelt..

Slotplaats 1 De Slotplaats

Foarwurker Wei 3
Bakkeveen (Gemeente Opsterland)
Inleiding Het LANDHUIS "De Slotplaats" is in 1922 ontstaan uit een verbouwing van oudere boerderij ter plaatse. De verbouwing tot landhuis ..

Slotplaats 4 De Slotplaats, bos en tuin

Foarwurker Wei 3
Bakkeveen (Gemeente Opsterland)
Inleiding De aanleg van BOS en TUIN rondom de Slotplaats dateert uit verschillende perioden, respectievelijk de 17de of de 18de eeuw en oms..

Slotplaats 3 De Slotplaats, Burmaniazuil

Foarwurker Wei 3
Bakkeveen (Gemeente Opsterland)
Inleiding Het TUINSIERAAD is een zuil, die lokaal bekend staat als de Burmaniazuil. Het object bevindt zich op het snijpunt van het kruisv..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)