Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Toren van de Nederlands Hervormde Kerk in Wognum

Kerkelijk Gebouw

Wadway 18
1687PP Wognum (gemeente Medemblik)
Noord Holland


Beschrijving van Toren van de Nederlands Hervormde Kerk

TOREN der Herv. Kerk. Eenvoudige toren, gedekt door een laag tentdakje. Aan elke zijde van de toren een hoog spaarveld, aan de bovenzijde afgesloten door een zaagtandlijst en twee smalle openingen bevattend, waarvan de benedenste door en rechte roodzandstenen latei wordt afgesloten en de bovenste als galmgat dienst doet. Klokkenstoel met klok van A. en T. Eggairts, 1466, diam. 86 cm. Mechanisch torenuurwerk van Addicks, 1952. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31803
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Toren van de Nederlands Hervormde Kerk in Wognum

Stolpboerderij van het Noordhollandse type in eclectische trant

Wadway 33
Spanbroek (Gemeente Opmeer)
Inleiding STOLPBOERDERIJ van het Noordhollandse type, gebouwd in 1877 in eclectische trant. De boerderij staat aan de zuidzijde van de weg,..

Nederlands Hervormde Kerk. Het kerkje bestaat uit een schip van drie traveeën waarvan het muurwerk oorspronkelijk niet door steunberen geschoord we ..

Wadway 28
Spanbroek (Gemeente Opmeer)
Het kerkje bestaat uit een schip van drie traveeën waarvan het muurwerk oorspronkelijk niet door steunberen geschoord werd en een thans rec..

Stolphoeve

Spanbroekerweg 220
Spanbroek (Gemeente Opmeer)
Stolphoeve met kort uitgebouwd vooreind van houten geveltop. Negenruits schuifvensters; pronkdeur met bovenlicht, schulprand boven deur. Aan..

Stolphoeve met korte uitgebouwd vooreind voorzien van houten geveltop met geschulpte windveren

Westeinderweg 23
Wognum (Gemeente Medemblik)
Stolphoeve met korte uitgebouwd vooreind voorzien van houten geveltop met geschulpte windveren; merkwaardig is de dwarsdeur die met de gevel..

Bonifaciuskerk

Spanbroekerweg 188
Spanbroek (Gemeente Opmeer)
Inleiding Aan St. Bonifacius gewijd Rooms-katholiek KERKGEBOUW, longitudinaal van opzet en in 1909 opgetrokken naar ontwerp van C. Robbers...

Kaart & Routeplanner