Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nederlands Hervormde Kerk. Het kerkje bestaat uit een schip van drie traveeën waarvan het muurwerk oorspronkelijk niet door steunberen geschoord werd en een thans rechtgesloten koor van drie smalle t .. in Spanbroek

Kerkelijk Gebouw

Wadway 28
1715GZ Spanbroek (gemeente Opmeer)
Noord Holland

Bouwjaar: 15e eeuw 1400 15e eeuw


Beschrijving van Nederlands Hervormde Kerk. Het kerkje bestaat uit een schip van drie traveeën waarvan het muurwerk oorspronkelijk niet door steunberen geschoord werd en een thans rechtgesloten koor van drie smalle t ..

Het kerkje bestaat uit een schip van drie traveeën waarvan het muurwerk oorspronkelijk niet door steunberen geschoord werd en een thans rechtgesloten koor van drie smalle traveeen. Aan de noordzijde een poortje, waarvan het boogveld is gevuld met een rode Bremerstenen zerk. De kap is niet oud. Rijk bewerkte eikehouten preekstoel 1656; op het achterschot 1683. Gebeeldhouwde hardstenen zerk 1615-'20. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31802
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nederlands Hervormde Kerk. Het kerkje bestaat uit een schip van drie traveeën waarvan het muurwerk oorspronkelijk niet door steunberen geschoord werd en een thans rechtgesloten koor van drie smalle t .. in Spanbroek

Stolpboerderij van het Noordhollandse type in eclectische trant

Wadway 33
Spanbroek (Gemeente Opmeer)
Inleiding STOLPBOERDERIJ van het Noordhollandse type, gebouwd in 1877 in eclectische trant. De boerderij staat aan de zuidzijde van de weg,..

Toren van de Nederlands Hervormde Kerk

Wadway 18
Wognum (Gemeente Medemblik)
TOREN der Herv. Kerk. Eenvoudige toren, gedekt door een laag tentdakje. Aan elke zijde van de toren een hoog spaarveld, aan de bovenzijde a..

Stolphoeve

Spanbroekerweg 220
Spanbroek (Gemeente Opmeer)
Stolphoeve met kort uitgebouwd vooreind van houten geveltop. Negenruits schuifvensters; pronkdeur met bovenlicht, schulprand boven deur. Aan..

Bonifaciuskerk

Spanbroekerweg 188
Spanbroek (Gemeente Opmeer)
Inleiding Aan St. Bonifacius gewijd Rooms-katholiek KERKGEBOUW, longitudinaal van opzet en in 1909 opgetrokken naar ontwerp van C. Robbers...

De Westerveer: poldermolen van de polder Westerveer. Achtkante bovenkruier

Zomerdijk 18
Spanbroek (Gemeente Opmeer)
Poldermolen van de polder Westerveer. Achtkante bovenkruier, omstreeks 1875.

Kaart & Routeplanner