Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stolphoeve met midden boven de voorgevel een houten halsgeveltop, voorzien van vazen boven de zijpilasters benevens een vaas in het doorbroken fronton en aangebracht in plaats van een houten puntgevel in Hoogwoud

Boerderij

Gouwe 48
1718LL Hoogwoud (gemeente Opmeer)
Noord Holland

Bouwjaar: 1671 (gevelsteen)


Beschrijving van Stolphoeve met midden boven de voorgevel een houten halsgeveltop, voorzien van vazen boven de zijpilasters benevens een vaas in het doorbroken fronton en aangebracht in plaats van een houten puntgevel

stolphoeve met midden boven de voorgevel een houten halsgeveltop, voorzien van vazen boven de zijpilasters benevens een vaas in het doorbroken fronton en aangebracht in plaats van een houten puntgevel. Aan weerszijden van de deur met bovenlicht negenruitsschuifvensters. Links aangebouwd een stolpvormige schuur. Gevelsteen met afbeelding van schip en 1671. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31790
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stolphoeve met midden boven de voorgevel een houten halsgeveltop, voorzien van vazen boven de zijpilasters benevens een vaas in het doorbroken fronton en aangebracht in plaats van een houten puntgevel in Hoogwoud

Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind; de geveltop onlangs voorzien van een houten beschieting, de vensters met luiken

Schoolstraat 4
Aartswoud (Gemeente Opmeer)
Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind; de geveltop onlangs voorzien van een houten beschieting, de vensters met luiken. XVIII-XIX.

Kop-rompboerderij met bijbehorend hek

Schoolstraat 43
Aartswoud (Gemeente Opmeer)
Inleiding BOERDERIJ van het Kop-Romptype mogelijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw, gelegen aan de westzijde van de Schoolstraat ten z..

Nederlands Hervormde Kerk

Schoolstraat 45
Aartswoud (Gemeente Opmeer)
Herv. Kerk. Kerk opgetrokken in 1884 ter plaatse van de toen afgebroken laatgotische kerk. Rijk gesneden herengestoelte 1641. Drie grote kop..

Toren van de Nederlands Hervormde Kerk

Schoolstraat 45
Aartswoud (Gemeente Opmeer)
Toren der Herv. Kerk. Vierkante oorspronkelijke vrijstaande toren, uit drie geledingen bestaande, aan de west- en zuidzijde met machinale st..

Voormalige pastorie

Schoolstraat 47
Aartswoud (Gemeente Opmeer)
Inleiding Voormalige PASTORIE met in de zuidzijde een gevelsteen ter nagedachtenis aan diverse Aartswoudse notabelen en aan de bouwmeester ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)