Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind; de geveltop onlangs voorzien van een houten beschieting, de vensters met luiken in Aartswoud

Boerderij

Schoolstraat 4
1719AV Aartswoud (gemeente Opmeer)
Noord Holland

Bouwjaar: 1670


Beschrijving van Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind; de geveltop onlangs voorzien van een houten beschieting, de vensters met luiken

Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind; de geveltop onlangs voorzien van een houten beschieting, de vensters met luiken. XVIII-XIX. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31786
Laatste wijziging: 2015-01-11 13:30:58.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stolphoeve met ver uitgebouwd vooreind; de geveltop onlangs voorzien van een houten beschieting, de vensters met luiken in Aartswoud

Kop-rompboerderij met bijbehorend hek

Schoolstraat 43
Aartswoud (Gemeente Opmeer)
Inleiding BOERDERIJ van het Kop-Romptype mogelijk uit het vierde kwart van de 19de eeuw, gelegen aan de westzijde van de Schoolstraat ten z..

Nederlands Hervormde Kerk

Schoolstraat 45
Aartswoud (Gemeente Opmeer)
Herv. Kerk. Kerk opgetrokken in 1884 ter plaatse van de toen afgebroken laatgotische kerk. Rijk gesneden herengestoelte 1641. Drie grote kop..

Toren van de Nederlands Hervormde Kerk

Schoolstraat 45
Aartswoud (Gemeente Opmeer)
Toren der Herv. Kerk. Vierkante oorspronkelijke vrijstaande toren, uit drie geledingen bestaande, aan de west- en zuidzijde met machinale st..

Voormalige pastorie

Schoolstraat 47
Aartswoud (Gemeente Opmeer)
Inleiding Voormalige PASTORIE met in de zuidzijde een gevelsteen ter nagedachtenis aan diverse Aartswoudse notabelen en aan de bouwmeester ..

Bijgebouw aan de westzijde van de voormalige pastorie met aanbouw aan de noordwesthoek

Schoolstraat 47
Aartswoud (Gemeente Opmeer)
Inleiding BIJGEBOUW aan de westzijde van de voormalige pastorie met aanbouw aan de noordwesthoek. NB: de aanbouw valt niet onder de besche..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)