Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderijtje van het middenlangsdeeltype onder met riet en rode Hollandse pannen gedekt wolfdak in Sint Anthonis

Boerderij

Peelkant 26
5845EH Sint Anthonis
Noord Brabant

Bouwjaar: 1830


Beschrijving van Boerderijtje van het middenlangsdeeltype onder met riet en rode Hollandse pannen gedekt wolfdak

Volgens jaartalankers in de voorgevel uit 1730 daterend BOERDERIJTJE van het middenlangsdeeltype onder met riet en rode Hollandse pannen gedekt wolfdak. In de gepleisterde voorgevel twee vensters met 6-ruits schuiframen en luiken, deur met bovenlicht, kloostervenster met 4-ruits ramen en luiken en gedeeld zoldervenster met 4-ruits ramen en luiken. In de linker zijgevel van het woongedeelte een gedeeld venster met 6-ruits ramen en luiken, een 6-ruits schuifvenster en een deur. In het schuurgedeelte getoogde vensters met 4- en 6-ruits ijzeren stalramen. In het midden van de achtergevel deeldeuren en een hooiluik. In het interieur is de oorspronkelijke indeling nog geheel aanwezig met in de "herd" een grote schouw met kasten- en bedstedenwand. Door een tussenlid met de boerderij verbonden een uit ca. 1900 daterende schuur onder met rode muldenpannen gedekt zadeldak tussen puntgevels. In de voorgevel een deur met gedeeld bovenlicht en getoogde vensters met 4-ruits ijzeren stalramen; In de achtergevel rechtgesloten deur, getoogde 4-ruits ijzeren stalramen, mestdeurtje en hooiluik. Voor het huis een put met mik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 31778
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderijtje van het middenlangsdeeltype onder met riet en rode Hollandse pannen gedekt wolfdak in Sint Anthonis

Dorpswoning onder zadeldak en met zij-topgevels met vlechtingen; zesdelige schuiframen met luiken. Hijsvenster in de kopgevel en overkapping voor de h ..

Molenstraat 11
Sint Anthonis
Dorpswoning onder zadeldak en met zij-topgevels met vlechtingen; zesdelige schuiframen met luiken. Hijsvenster in de kopgevel en overkapping..

Boerderij van het Brabantse langgeveltype, bestaande uit een woonvleugel onder pannen dak, dat rechts aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen, en ..

Brink 7
Sint Anthonis
Boerderij uit 1830 van het Brabantse langgeveltype, bestaande uit een woonvleugel onder pannen dak, dat rechts aansluit tegen een puntgevel ..

R.K. Kerk van St. Anthonius Abt

Brink 10
Sint Anthonis
R.K. Kerk van St. Anthonius Abt. Bakstenen gebouw daterende uit de tijd waarin de kerk van kapel tot parochiekerk verheven werd, 1477. In 18..

Keuterboerderijtje

Nullen 1D
Ledeacker (Gemeente Sint Anthonis)
Inleiding Witgepleisterd KEUTERBOERDERIJTJE onder afgewolfd zadeldak uit XVIII of XIX, opgetrokken in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant...

Bekestein

Grotestraat 1
Oploo (Gemeente Sint Anthonis)
Omschrijving onderdeel 1: Versterkte herenboerderij. Inleiding Versterkte HERENBOERDERIJ met sporen van omgrachting, genaamd Bekestein. ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)